Yara komt met verbeterd voorstel

Ondanks eerder akkoord CNV leden toch opnieuw aan onderhandelingstafel gezeten.

Overleg

Agelopen dinsdag 4 juli hebben wij overleg gehad met jullie werkgever.
Uit dit overleg zijn enkele verbeterpunten voortgekomen, die opgenomen worden in het principe akkoord dat eerder is goedgekeurd door een meerderheid van onze leden. Dit verbeterde akkoord is bij deze brief bijgevoegd.

De voorbereiding van dit overleg is mede tot stand gekomen door gesprekken die kaderleden van beide bonden met Yara hebben gehad. Zij hebben met HR en directie getracht een zo zuiver mogelijk beeld te geven van wat er speelt op de werkvloer.
Dit is bijzonder te noemen, deze tussenstap wordt zelden gezet. Van hieruit wil ik deze collega’s van jullie dan ook bedanken voor hun inzet.

Afwachten uitslag FNV

Het is nu aan de FNV leden of deze aanpassingen voor hen voldoende zijn om alsnog te tekenen voor een principeakkoord.
Indien dit akkoord opnieuw door FNV verworpen wordt, moeten wij als enige werknemers partij overgaan tot ondertekening van het oorspronkelijke principeakkoord, inclusief de verbeteringen. Er is dan een nieuwe cao die geldt voor alle onder de cao vallende werknemers van Yara.

Vanzelfsprekend hopen wij dat FNV alsnog akkoord gaat. FNV vertegenwoordigt het grootste aantal vakbondsleden en wij vinden dat zij ook dit jaar aan de cao tafel vertegenwoordigd dienen te zijn.
We moeten nu afwachten wat de uitslag van de FNV ledenraadpleging zal zijn. Zodra deze uitslag er is zullen we jullie informeren over de daarna te nemen stappen.

Mede namens Iloy Duysserinck en Rudy Harding,

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5329 5256
E p.vlaming@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error