Uitvoering afspraken met Yara op gespannen voet

Nog steeds geen duidelijk beleid bij uitvoering CAO afspraken.

Aan de leden van FNV en CNV Vakmensen, werkzaam bij Yara Sluiskil

Tijdens de meest recente ledenraadpleging voor de cao zijn wij als vakbonden door leden benaderd met vragen.
Deze vragen richten zich met name op de opleidingsuren en de inspanningsverplichting, 36 uur rust binnen de 24x7 dagen. Jullie opmerkingen nemen wij zeer serieus en delen jullie zorg. Na meerdere telefoongesprekken en een persoonlijk gesprek met HR en directie, hebben wij jullie zorgen uitgebreid besproken en toegelicht.

Tot op heden hebben wij nog geen concrete afspraken kunnen maken om tot oplossingen te kunnen komen. Zowel Yara als vakbonden willen met elkaar in gesprek blijven, echter alle overleg over andere onderwerpen schorten wij als vakbonden op, totdat er oplossing voor bovengenoemde zaken gevonden is waar wij achter kunnen staan.

Het leek ons goed jullie dit te melden en stellen alles in het werk om zo snel mogelijk concrete afspraken te maken die leiden naar een oplossing voor de vragen die bij jullie leven.

Heb je concrete voorbeelden waaruit blijkt dat zaken niet lekker lopen of zie je mogelijke oplossingen, laat het ons dan weten via Wilbert.Verbeek@fnv.nl of p.vlaming@cnvvakmensen.nl 

Met vriendelijke groeten,

Wilbert Verbeek en Peter Vlaming
Bestuurders FNV en CNV Vakmensen