Start cao onderhandelingen Teijin Aramid

Vandaag begint de onderhandeling voor de nieuwe cao bij Teijin Aramid. Na vandaag staan er nog een tweetal bijeenkomst gepland om te komen tot een nieuwe cao. De data zijn 6 februari en 18 maart aanstaande. In de bijlage tref je alle voorstellenbrieven aan.

Begin december heeft er een periodiek overleg, plaats gevonden met de directie en vakbonden als opmaat naar de onderhandelingen voor de nieuwe cao bij Teijin Aramid. We hebben een toelichting gekregen op de stand van zaken en een duiding voor de verwachtingen van de komende periode. In aanloop naar de onderhandelingen hebben we voor de kerstdagen ledenraadplegingen gehouden om te komen tot een voorstellenbrief op basis van jullie aandachtspunten. Deze is afgestemd akkoord bevonden door de kaderleden. 

In de bijlage treffen jullie de voorstellenbrief aan die ik namens CNV Vakmensen aan de directie heb verstuurd. In aanvulling op de genoemde onderwerpen in de voorstellenbrief zullen we ook aandacht vragen bij de directie om steun richting de werkgeversorganisatie VNO-NCW om te komen tot een verlenging van de bedrijfsaow (RVU). Deze loopt nu op 31 december 2025 af en als CNV vinden we het wenselijk om deze voort te zetten zodat de oudere medewerkers op een goede en gezonde wijze hun pensioen kunnen behalen. Teijin Aramid heeft al laten weten de regeling heel waardevol te vinden en de noodzaak te onderschrijven om te komen tot een verlenging maar er is politieke druk nodig om dit mogelijk te gaan maken.  Dat willen we doen door een gezamenlijk brief te sturen als sociale partners. 

We willen ook de regeling rondom het generatiepact (de vierdaagse werkweekregeling 80/90/100) voortzetten als alternatief naast de bedrijfsaow. We zien de voordelen die deze regeling heeft voor oudere medewerkers die meer tijd voor herstel en daarnaast ook het behoud van kennis en kunde voor de organisatie. Deze beide punten zijn niet in de voorstellenbrief opgenomen maar gaan we tijdens de toelichting als aanvullende punten benoemen. 

Vandaag is voor een aftrap van de onderhandelingen waarin eerste de diverse voorstellenbrieven worden toegelicht, de verwachting is dat de inhoudelijke onderhandelingen zullen starten tijdens het volgend overleg dat op 6 februari. Na dit overleg hebben we nog een datum staan te weten 18 maart. 

Na elk overleg zullen we een terugkoppeling geven over de stand van zaken, mocht er door de ontwikkelingen aangeven voor een extra ledenbijeenkomsten hoor jullie dat.

Mocht je vragen opmerkingen hebben stuur me dan gerust een mail. Je kunt ook altijd je vragen, opmerkingen en suggesties plaatsen op de cao pagina van Teijin Aramid via deze link. 


Vriendelijke groet, 
namens de onderhandelingsdelegatie 

Hank Oomkes, onderhandelaar
Harm Henk Veldsema, lid onderhandelingsdelegatie
Jan Medendorp, lid onderhandelingsdelegatie 

e: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error