Cao onderhandelingen Teijinaramid van start

Een korte terugkoppeling van de eerste bijeenkomst in het CAO overleg. Maandag 12 december zijn de voorstelbrieven toegelicht, zowel van de kant van de bonden als van de werkgever. Ik heb als jullie onderhandelaar de aftrap gedaan en onze voorstellen toegelicht. Het gaat wat ons betreft om een éénjarige CAO met blik op de toekomst.

Waardering was er op de inhoudelijke thema’s, zoals het budget voor verduurzaming en sociale onderwerpen. 

We hebben afgesproken om in een volgend overleg aanvullende informatie te delen over een aantal van de thema's die voor ons belangrijk zijn en hoe we deze kunnen invoeren binnen Teijinaramid. 

Vanzelfsprekend was Teijin nog terughoudend over de salarisontwikkeling, maar dat komt ook pas later aan bod gedurende deze onderhandelingen.  In de bijlage tref je voor de volledigheid de voorstellenbrief aan vanuit de directie voor deze cao onderhandelingen. 

Gelukkig gaf het bedrijf ook letterlijk aan dat de huidige, moeilijke situatie (Corona, voorraadpositie en brand) naar verwachting tijdelijk zal zijn. Men is nu bezig om te kijken welke mogelijke scenario's er zijn om de huidige problemen op te lossen. De huidige krapte op de arbeidsmarkt maakt dat de directie ook het signaal wilde afgeven dat dit geen personele gevolgen zal hebben voor zowel de vaste als de tijdelijke medewerkers. Er is ook toegezegd dat we als vakbond worden geïnformeerd over de voortgang en uitkomsten van het onderzoek. 

In de loop van januari komt een er vervolg van de onderhandelingen, waarbij we onder meer het hoofdstuk bijzondere beloningen bespreken.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Teijinaramid

Maak je collega lid van CNV Vakmensen

Het is de tijd dat werknemers meer invloed krijgen, maar dan moeten er meer werknemers lid worden! Op dit moment is een zeer aantrekkelijk aanbod om lid te worden maar ook voor jou om iemand lid te maken! Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden totaal maar €20,23 en jij krijgt als aanbrenger een waardebon van €20,00! Je kunt gebruik maken van de onderstaande link om collega's in te schrijven. 

Sluit je aan | CNV Vakmensen


Als jullie vragen/ opmerkingen hebben; ga dan naar de cao-pagina maar schroom ook niet contact op te nemen met ons. 


Hartelijke groet,
mede namens Jan Medendorp en Harm Henk Veldsema, lid onderhandelingsdelegatie CNV


Hank Oomkes, onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 5160 20 57 | E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error