Synthos niet bereid tot inflatie correctie

Voor de zomervakantie hebben wij als vakbonden veel vragen en opmerkingen vanuit de werkvloer gekregen over de enorme inflatiecijfers. Ook de OR heeft deze signalen opgepikt en naar aanleiding daarvan heeft de OR zowel de vakbonden als Synthos gevraagd om met elkaar aan tafel te zitten en de huidige situatie te bespreken.

Gezien de brede onrust zijn wij op dit verzoek ingegaan. Inmiddels hebben wij twee keer samen met Synthos overlegd, namelijk op 10 juli en op 18 september jl. Wij hebben alle signalen, vragen en opmerkingen over de huidige economische ontwikkelingen op tafel gelegd bij Synthos en aangegeven dat er vanuit de werkvloer veel onrust is over dit onderwerp.

Synthos heeft aangegeven dat men begrip heeft voor de opmerkingen en het sentiment dat op dit moment leeft, maar dat men op dit moment niets wilt doen omdat er gewoon een cao-afspraak en daarmee een contract ligt. Daarin staat Synthos volledig in haar recht. Dat wilt niet zeggen dat Synthos alle sentimenten afwimpelt; Synthos heeft aangegeven dat richting de nieuwe cao-onderhandelingen halverwege 2024 er rekening gehouden zal worden met de financiële ontwikkelingen van de afgelopen tijd.

Verder hebben wij afgesproken om een periodiek overleg te houden in de eerste week van februari en dan gelijk data af te spreken voor de nieuwe ronde cao-onderhandelingen. Jullie cao loopt tot 30 juni 2024. Na het periodiek overleg in februari zal ik jullie weer informeren en de afgesproken data voor de cao.

Je cao online

Op de cao-pagina van Synthos kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar lid werft lid

Mede namens Sascha van Etten (CNV onderhandelingsdelegatie lid),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E  a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error