Actualiteiten Synthos

Op 24 maart hebben er een tweetal cao-ledenraadplegingen plaatsgevonden waarin leden in de gelegenheid zijn gesteld mee te praten over de in te dienen cao-voorstellen.

Cao-ledenraadplegingen

Ondanks het feit dat jullie werkgever de aanwezigheid bij deze ledenraadplegingen heeft gefaciliteerd heeft slechts een beperkt aantal leden deelgenomen en zijn de in te dienen cao-voorstellen door de aanwezige leden vastgesteld.
Een goed cao-resultaat staat en valt met de betrokkenheid van alle leden!
Ik hoop dan ook dat bij volgende (cao)-ledenvergaderingen er sprake zal zijn van een grotere opkomst.
Zodra de cao-onderhandelingen van start gaan, ontvangen jullie de door CNV Vakmensen ingediende cao-voorstellenbrief.
Je kunt alle documenten ook terugvinden op deze cao-pagina.
Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.

Woon-werkverkeervergoeding

In het personeelshandboek hoofdstuk 2 ”vergoedingen en verstrekkingen, regeling 2.1. reiskostenvergoeding woon-werkverkeer lid 3.4", is vastgesteld dat de werknemer onder bepaalde condities recht heeft op een woon-werkverkeervergoeding van € 0,09 per kilometer. In dit hoofdstuk staat vermeld dat deze regeling vanaf 17 juni 2010 van kracht is. CNV Vakmensen roept werkgevers op om ruimhartig te zijn met thuiswerken vanwege de hoge brandstofprijzen. Tegelijkertijd vindt CNV Vakmensen dat de reiskostenvergoeding van werknemers die wel naar hun werk gaan zo snel mogelijk moet worden verhoogd. Volgens CNV Vakmensen wordt het anders voor velen onbetaalbaar om naar het werk te komen.

Werkgevers in Nederland mogen € 0,19 per kilometer onbelast vergoeden. Dat bedrag is sinds 2006 niet meer aangepast. Met deze brandstofprijzen dekt de maximale onbelaste kilometervergoeding de kosten al lang niet meer! CNV Vakmensen verzoekt de ondernemingsraad en jullie bestuurder hierover het gesprek aan te gaan om zo snel mogelijk te komen tot een onbelaste kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.

CNV-kadergroep

Ondertussen is er een CNV kadergroep samengesteld met leden uit de diverse disciplines van Synthos.
Deze CNV kadergroep voert perodiek overleg met de vakbondsbestuurder over uiteenlopende arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen en binnenkort over het verloop van de cao-onderhandelingen.
Wij zijn nog op zoek naar 1 of 2 leden die vanuit de productie aan dit overleg willen deelnemen.
Je kunt je hiervoor aanmeldenn via deze mailadressen sacha.vanetten@synthosgroup.com of bij a.huizinga@cnvvakmensen.nl.

Leden werven leden

Ben jij tevreden met jouw lidmaatschap? Laat het jouw collega's in je omgeving weten en maak hen lid!
Jij als aanbrenger ontvangt een cadeaubon of bioscoopbon en het nieuwe lid 50% korting gedurende de eerste zes maanden van het lidmaatschap.
Kijk voor meer info onze website www.cnv-ledenwerven.nl.

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 32
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl