Cao-resultaat Synthos

Cao-onderhandelingsresultaat Synthos

Op 3, 18, 31 maart , 3 mei en 8 juni 2021 hebben cao-partijen onderhandelingen gevoerd over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden bij Synthos. Op dinsdag 8 juni hebben cao-partijen overeenstemming bereikt over de verlenging van de cao die op 1 juli 2020 was verlopen. Er is een resultaat bereikt over een pakket arbeidsvoorwaarden met een looptijd van 2 jaar (24 maanden) te weten van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2022.

Het waren geen makkelijke onderhandelingen omdat jouw werkgever al bij aanvang van het proces had aangegeven een maximale loonruimte te hebben van 2 % per contractjaar en tevens een aantal onderwerpen te willen verplaatsen van cao naar handboek. (OR).

De volgende cao-voorstellen van CNV Vakmensen hebben het niet gehaald:

  1. De looneis (CNV Vakmensen 4 %)
  2. Vrij op je verjaardag (CNV Vakmensen)
  3. Thuiswerkafspraken in de cao (CNV Vakmensen en FNV)
  4. Aanpassing artikel 14 Consignatie (CNV Vakmensen)
  5. Aanvulling van 30 % partnerverlof tot 100 % voor 5 weken (CNV Vakmensen)
Het betreft een onderhandelingsresultaat dat CNV Vakmensen neutraal aan haar leden voorlegt. Dit heeft te maken met het feit dat niet alle wensen van CNV Vakmensen door jouw werkgever zijn ingewilligd.

Omdat de RIVM-maatregelen het nog niet toelaten om fysiek een ledenraadpleging te beleggen zal dit resultaat digitaal aan jou worden voorgelegd. Jij wordt nu in de gelegenheid gesteld om voor 8 juli aanstaande digitaal jouw stem uit te brengen. Om te stemmen KLIK HIER!

Ben je tevreden over jouw CNV-lidmaatschap?
Laat het de mensen in jouw omgeving weten en maak hen lid. Want hoe groter we zijn des te beter kunnen we onderhandelen en des te meer we van elkaar kunnen leren. Samen staan we sterker! Bij het aanbrengen van een nieuw CNV lid ontvang je als bestaand lid een cadeaubon. Kijk voor de actie voorwaarden op: www.cnv-actie.nl

Mede namens Sascha van Etten, delegatielid CNV Vakmensen

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 60 2032
E. a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Downloads