Onderhandelingsresultaat cao Sonneborn

Het is alweer enige tijd geleden dat we jullie voor het laatst informeerden over de cao onderhandelingen. De reden daarvoor was dat er een poging ondernomen moest worden door jullie directie om extra budget in Amerika te regelen. Inmiddels is dat gebeurd en hebben we afgelopen dinsdag de onderhandelingen hervat. Omdat het loonbod van jullie directie met het extra budget veel dichter bij onze looneis van 7% in de buurt is gekomen, hebben we uiteindelijk een onderhandelingsresultaat bereikt.

Twee zaken belangrijk

Allereerst hebben we een cao met een looptijd van 15 maanden, waarbij per 1 januari 2024, dus met terugwerkende kracht, een loonsverhoging wordt toegekend van 5% en daarnaast nog een tweede loonsverhoging van 2% wordt toegekend, per 1 oktober 2024.

Daarnaast zijn alle door jullie directie voorgestelde verslechteringen van tafel. Dus de voorstellen mbt de afbouw van de aanvulling van de eerste twee ziektejaren, het aanpassen van de 85% regeling, de verschraling van het betaald ouderschapsverlof, de voorstellen voor het aanpassen van de definitie voor overwerk en het aanpassen van de overwerkpercentages voor ploegendienstmedewerkers zijn door Sonneborn allemaal ingetrokken.

De volledige tekst van het resultaat is als bijlage aan dit bericht toegevoegd.

Ledenvergadering

Zoals altijd bepalen vakbondsleden of het resultaat ook echt in de cao wordt verwerkt. Daarvoor wordt een ledenvergadering gehouden, waar leden kunnen stemmen over het resultaat.

Deze vergadering wordt gehouden op woensdag 20 maart, om 14.30 in de kantine.

Tot dan !

Andre Mulder
Bestuurder CNV
a.mulder@cnvvakmensen.nl

 

Downloads