Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws over de cao loonsverhoging Shell per maart 2024. Ook geven we informatie over de Selectiescan, de opvolger van Job Reflector. In het bijgevoegde bestand vind je 3 bijlagen in één samengevoegd. Heb je vragen, neem dan gerust contact op.

Loonsverhogingen

Op 1 maart 2024 wordt de loonsverhoging vanuit de cao geregeld. In de cao is afgesproken dat de landelijke benchmark van de AWVN voor de Chemie wordt gevolgd. In 2023 is het landelijk gemiddelde uitgekomen op 7,78%. Dat is dus ook de loonsverhoging die jullie per 1 maart 2024 ontvangen. 
De medewerkers die onder de overgangsregeling vallen zijn vanuit Shell persoonlijk geïnformeerd. Daarmee zijn alle loonsverhogingen uit de cao (2022-2024) bekend, te weten: 5% per 1 maart 2022, 4% per 1 maart 2023 en 7,78% per 1 maart 2024. De cao heeft nog een looptijd tot 28 februari 2025. Vanzelfsprekend komen we bij jullie terug voor de inzet van de volgende cao.

Bijlagen

In bijlage tref je het samengevoegde document aan van deze 3 documenten: 
1 de contractloonstijging op twaalfmaands-basis in het cao-jaar 2023 naar sector.
2 De salarisschalen per 1 maart 2024.
3 De periodieke verhogingen. 

Job reflector en Job Navigator

Zoals jullie wellicht bekend is, kan je vanuit het POZB gebruik maken van de tools Job Reflector en Job Navigator. Deze tools waren voor medewerkers binnen Shell NL bestemd. Het gebruik hiervoor was minimaal. Shell kon de tool alleen verlengen wanneer er voldoende licenties werden gekocht. Dit was vanuit Shell gezien onredelijk. Daarom is aan ons gevraagd of er een andere tool gebruikt kan worden. Vanuit de vakbonden hebben we informatie gekregen over een alternatief, genaamd de Selectiescan. 
Deze Selectiescan resulteert in een persoonlijk rapport dat de medewerker inzicht geeft in:

  • de persoonlijkheidskenmerken (drijfveren, valkuilen, uitdagingen en talenten);
  • de teamrol en
  • de werkomgeving.

Daarmee vormt de scan een vervanging van Job Navigator én Job Reflector ineen. De kosten van de scan bedragen €100 maar er zal slechts €80 in mindering worden gebracht op het POZB van de medewerker, zodat we de impact op het POZB gelijk houden aan de kosten die voorheen aan de inzet van Job Navigator of Job Reflector waren verbonden. 
In overleg met onze kaderleden zijn zowel FNV als CNV Vakmensen akkoord gegaan met het gebruik van de Selectiescan. Het is immers een cao-afspraak die gewijzigd wordt.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. reageren of vragen stellen op de cao-pagina. Klik hier om naar jouw cao-pagina te gaan, of vind deze via www.cnvvakmensen.nl/caos 

Vragen of opmerkingen?

Reageren op deze nieuwsbrief? Spreek één van de kaderleden aan of stuur een e-mail  j.honders@cnvvakmensen.nl

Mede namens Elsa van der Kraats (FNV Procesindustrie),
Johann Honders, bestuurder CNV Vakmensen
M +31 6 3020 5136
j.honders@cnvvakmensen.nl 




Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error