Leden stemmen in met resultaat cao Shell

De vakbondsleden van CNV Vakmensen en de FNV hebben in meerderheid voor het onderhandelingsresultaat gestemd. Daarmee is de cao Shell 2022-2025 een feit. De werkgever is hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Stemming

Een meerderheid van de vakbondsleden die gebruikt gemaakt hebben van hun stemrecht heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat van 6 september 2022. Bij de FNV was de stemverhouding 61% voor en 39% tegen en bij CNV Vakmensen was dit 65% voor en 35% tegen. Dit betekent dat er een cao is met een looptijd van 3 jaar, te weten van 1 maart 2022 tot 1 maart 2025. Omdat de cao ingaat per 1 maart 2022, worden de afspraken -daar waar het van toepassing is- met terugwerkende kracht ingevoerd. Dit houdt in dat het ook enige tijd zal duren voordat alle herberekeningen hebben plaatsgevonden en in de salarisbetalingen zijn verwerkt.

Er heeft een grote groep tegengestemd. Daar hebben we goede nota van genomen en wij hebben er begrip voor. Shell is hier door ons op gewezen en wij hebben hen gezegd dat dit een punt van zorg en aandacht is en Shell als werkgever haar rol te spelen heeft. Ook hebben veel leden geen gebruik gemaakt van hun stemrecht. Wij hopen dat bij een volgende cao alle vakbondsleden gaan stemmen. Dat geeft dan een beter beeld hoe de cao wordt beleefd en ondersteund. 
Maar goed, de ja-stemmers waren toch duidelijk in de meerderheid en wij hopen dan ook dat op het cao front de rust nu weer terug keert en dat Shell met volle kracht zich gaat inzetten om de bezetting op orde te krijgen waardoor werkdruk wordt verlaagd, overwerk minder nodig is en verlof ‘gewoon’ opgenomen kan worden.
In de bijlage tref je de gezamenlijke nieuwsbrief van de vakbonden aan.

Is jouw collega nog geen lid?

Heeft jouw collega ook een mening over dit cao-resultaat en is deze nog geen lid? Op onze website kun je terecht om je aan te melden voor het lidmaatschap. Zo kan jouw collega de volgende keer ook een mening geven en telt zijn/haar stem echt mee.
Of maak gebruik van de afgedrukte aanmeldbon onderaan deze nieuwsbrief. 

Dank 

De onderhandelingsdelegaties bedankt iedereen voor hun inzet en bijdrage in dit lange cao-traject. 

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject bekijken, je kan meepraten of je vraag stellen.  Ga naar de cao-pagina

Mede namens Egbert Schellenberg, bestuurder FNV,
en collega Johann Honders, bestuurder CNV Vakmensen

Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl

Downloads