CNV nieuwsbrief Shell

De bonden gaan met Shell in gesprek over tijdelijke afwijkende roosters Shell Moerdijk i.v.m groot onderhoud A29 Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug. Wij willen weten of er draagvlak is voor de voorgestelde wijzigingen. Lees hier meer en laat van je horen. Hartelijke groet, Johann Honders namens CNV Vakmensen

Bonden in gesprek over tijdelijke afwijkende roosters Shell Moerdijk i.v.m groot onderhoud A29 Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug

FNV en CNV willen weten of er draagvlak is voor voorgestelde wijzigingen

Shell heeft vakbonden FNV en CNV uitgenodigd om te praten over tijdelijke roosterwijzigingen. Vanwege de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de A29, wil Shell onnodige verkeersdrukte waar mogelijk voorkomen. Shell zou e.e.a. al besproken hebben met de werknemers in kwestie, en er zou breed draagvlak voor de wijzigingen zijn. FNV en CNV vinden dit goed om te horen en begrijpen de wens om maatregelen te treffen die onnodige verkeersdrukte voorkomt. Wij willen graag van onze leden weten of er nog andere zaken zijn waar wij aan moeten denken en die we moeten aankaarten in het gesprek over de tijdelijke afwijking.

Voorstel Shell voor Moerdijk

Er zijn twee fases waarin het geplande onderhoud plaatsvindt. De grootste pijn zou vooral in de tweede fase in Moerdijk gevoeld worden. Shell wil daarom in de periode van 9 juni tot eind augustus graag tijdelijk afwijkende roosters invoeren, zodat werknemers zoveel mogelijk in het staartje of begin van de spits te kunnen reizen en zo de zwaarste files te omzeilen.

Het gaat om de afdelingen onderhoud, ploeg 6 en de VO balies. Zij zullen in het voorstel een uur eerder starten, namelijk om 06:30 uur. Dit valt buiten het dagdienstvenster in de cao, dat loopt van 06:45- 17:45 uur en kan dus alleen in overleg met vakbonden afgesproken worden.

Overige collega’s

Collega’s werkzaam in Pernis of in andere afdelingen, zouden in mindere mate hinder moeten ondervinden van het onderhoud. Shell heeft iedereen in brede communicatiesessies aangeraden om waar mogelijk te kiezen voor alternatieve vormen van vervoer. Ook kunnen werknemers met de teamlead in gesprek over maatwerkoplossingen. Te denken valt aan thuiswerk of aangepaste werktijden, als dit technisch kan.  

OR en bonden

De ploegen in MVEO willen de shiftwissels een uur naar voren halen om de drukte te ontlopen. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid contact met jullie OR over gezocht worden.

Input overleg Shell

Wij zijn uitgenodigd om te praten over het voorstel voor de tijdelijk afwijkende roosters voor de dagdienst. Wij hebben gehoord dat Shell de plannen uitgebreid heeft besproken met de desbetreffend werknemers en dat er breed draagvlak onder de collega’s is voor de tijdelijke wijzigingen. Dat vinden wij netjes en zoals gezegd hebben we ook begrip voor de achtergrond van het verzoek. Wij willen graag van onze leden weten of er nog zaken zijn die wij namens jullie moeten meenemen in het overleg met jullie werkgever?   

Laat dit aan één van de kaderleden weten of mail voor FNV naar: iris.vanderveen@fnv.nl of voor CNV naar: J.Honders@cnv.vakmensen.nl

Met vriendelijke groet,  Leendert Bouwens, Sander van der Sluis en Iris van der Veen namens FNV Procesindustrie en Wim Verbaarschot, Wim van Veelen en Johann Honders namens CNV Vakmensen