Uitslag stemming cao Thermo Fisher bekend: 72% stemt tegen het bod van Thermo Fisher

De stemming over het eindbod van Thermo Fisher is gesloten. Totaal hebben veertien CNV leden gestemd. Tien mensen waren tegen het accepteren van het bod en vier mensen waren voor het accepteren van het bod. Het is jammer dat de rest van de leden niet gestemd heeft. Het bod is dus afgewezen. We hebben dat aan Thermo Fisher meegedeeld.

Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij jullie uit te komen naar de gezamenlijke ledenvergadering van CNV vakmensen (en FNV) op maandag 11 september 2023, om 15.00 uur in de kantine B1 in het TF gebouw.  Jullie hebben in meerderheid tegen het laatste eindbod van de werkgever gestemd. Wij zijn nu statutair verplicht dit te gaan toetsen in een ledenvergadering.

Dit betekent dat we volgende week maandag een zogenaamde ‘driekwart’ vergadering houden om te toetsen of driekwart van de aanwezige leden daadwerkelijk ook voor een ultimatum en acties stemt. Als dat het geval is gaan we een ultimatum uitbrengen en mogelijk daarna actie voeren, tenzij de werkgever nog een beter eindbod gaat doen. We gaan komende maandag ook een actiecomité vormen, want dat is mogelijk noodzakelijk. Indien we de 75% niet gaan halen, dan gaan we jullie vragen alsnog akkoord te gaan en gaan we de cao alsnog ondertekenen. Meer keuzes zijn er eigenlijk niet. We voegen het huidige eindbod nogmaals toe.

Ondertussen hebben wij jullie werkgever gemeld wat de status is van ons overleg en hebben hem verzocht alsnog voor maandag 11 september 2023 met een beter bod te komen, zodat we dat voor kunnen leggen. Mogelijk komt dit nog. We zien jullie graag allen komende maandag in kantine B1. Het wordt een enerverende tijd, waarin we elkaar moeten steunen.

Mede namens de kaderleden Han Slinkman en Mariska Vegter,

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2022
j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error