Cao Thermofisher: Harmoniseren = Verslechteren

Op 13 juni 2023 was het eerste gesprek met de directie van Thermofisher over de cao. In de inleiding van het gesprek vertelde de directie dat ze streven naar een harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van alle Thermofisher medewerkers in Nederland. Het voorstel van de vakbonden om dan één cao te maken voor alle Thermofisher-medewerkers in Nederland werd afgehouden. Thermofisher wil eigenlijk van de cao af.

Thermofisher kwam met een aantal harmonisatievoorstellen. Uiteindelijk bleken alle harmonisatievoorstellen van Thermofisher in de praktijk alleen maar verslechteringsvoorstellen. In de bijlage de gehele reactie van Thermofisher.

Ook de Tegemoetkoming Ouderen Regeling (TOR) moet volgens Thermofisher verslechterd worden. Van een regeling vanaf je 58e naar een regeling vanaf je 60e waarbij de hogere inkomens de ouderenregeling niet als recht krijgen maar alleen als de leiding van Thermofisher zich er ook in kan vinden.

Een salarisvoorstel kwam er op 13 juni 2023 niet. Die zou men nog opsturen. Afgelopen vrijdag kwam daarover een e-mail.

Thermofisher wil een cao voor 2 jaar met de volgende verhogingen:

- Verhoging per 1 oktober 2023: 2%
- Verhoging per 1 oktober 2024: 2,5%
- Verhoging per 1 juli 2025:         1%

Vakbonden hebben een cao voor 1 jaar voorgesteld met een verhoging op inflatieniveau.

Kortom, er is een heel groot verschil tussen wat de leden van de vakbonden (werknemers van Thermofisher) willen en wat de directie biedt.

Thermofisher wil eigenlijk de cao op een aantal punten verslechteren en biedt daar geen enkele compensatie voor. Het financiële gedeelte van het bod is zelfs ver onder wat er bij andere bedrijven wordt afgesproken.

Op 13 juli 2023 wordt er verder gesproken. We hebben de directie laten weten dat we eigenlijk eerst een ander beter bod willen omdat het huidige bod nauwelijks een basis is voor verdere onderhandelingen.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2022
E:  j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error