Update cao-onderhandelingen OWASE

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Owase zijn begonnen met een positief verlopen overleg en met serieus openingsbod van werkgever.

Eerste overleg

Op 28 september vond de eerste ronde van de cao-onderhandelingen plaats voor jullie toekomstige cao. De bespreking verliep in een positieve sfeer en de werkgever heeft een serieus openingsvoorstel gepresenteerd. We hebben onze voorstellen toegelicht en wachten een reactie van de werkgever af.

Openingsvoorstel werkgever

Werkgever stelt een looptijd voor van 15 maanden. Het loonvoorstel is 6%. Het loonvoorstel bestaat uit 2 delen: 4% vast en 2% bedrijfsresultaatafhankelijk. Het bedrijfsresultaatafhankelijke deel is een vast component (dus niet eenmalig), maar hoe de werkgever dit precies gaat invullen, is nog onduidelijk en dat willen ze graag met de vakbonden bespreken in het volgende overleg.

Tweede overleg 30 oktober

Op maandag 30 oktober zetten we de onderhandelingen voort. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. De werkgever zal ook zelf communiceren over dit voorstel en zal daarbij een toelichting geven over hoe inflatie hierin meespeelt.

Voorstellenbrief

In de bijlage staat onze voorstellenbrief. Er was iets misgegaan met de verzending, vandaar dat jullie de voorstellenbrief nog niet ontvangen hadden. Onze excuses hiervoor.

Gerard van Dijk en Kaj Gründemann,
bestuurders CNV Vakmensen
M 06 8191 9717 / k.grundemann@cnvvakmensen.nl

Downloads