OWASE: Stakingsoproep voor donderdag 26 en vrijdag 27 januari

Werkgevers hebben een nieuw bod gedaan. Nu voor een cao met een looptijd van 2 jaar. Ook nu wordt weer geprobeerd om de stakers uit elkaar te spelen. Nog even terug in de tijd! Toen we starten met het cao overleg wilden de werkgevers inkomenszekerheid bieden aan hun werknemers. Zeiden ze! Ze gaven aan dat de werknemers dat namelijk graag wilden.

De werkelijkheid was natuurlijk weer een andere. Wat werkgevers wilden en willen is loonkostenzekerheid voor zichzelf, geen inkomenszekerheid voor hun werknemers.
Wanneer werkgevers echt inkomenszekerheid willen bieden dan zijn wij graag bereid om dat met ze af te spreken. Maar dan ook wel echte inkomenszekerheid.

De af te spreken loonsverhoging moet dan beter zijn dan nu voorgesteld. Wanneer de inflatie in 2023 hoger is dan de loonsverhoging in 2023 dan moeten de werkgevers het verschil bijpassen. Dat is inkomenszekerheid!

Het gat tussen de langjarige loonontwikkeling en langjarige inflatie moet niet groter worden! Maar kleiner, daarom nu de volgende staking:

  • De ploegen staken vanaf donderdag 26 januari 06.00 uur tot zaterdagmorgen 28 januari 06.00 uur.
  • Alle werknemers die in dagdienst werken roepen we op om ook te gaan staken op donderdag en vrijdag aanstaande (48 uur).

Tekst en uitleg over het werkgeversvoorstel volgt op donderdag 26 januari bij zaal Mulder. Voor de werknemers uit de nachtdienst doen we dat om 14.00 uur, voor alle anderen om 12.00 uur. Inschrijven als staker kan tussen 12.00 uur en 15.00 uur bij zaal Mulder en voor de beide stakingsdagen.

Alle werknemers roepen wij op om op donderdag 26 januari om 09.30 uur te verzamelen bij sporthal “De Slag”, Sportboulevard 3 te Hardenberg. Daar volgen nadere instructies.  Werknemers die volgens rooster vrij zijn roepen wij ook op om aanwezig te zijn om 09.30 uur.

mede namens de kaderleden,
Gerard van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen
Ron Vos, bestuurder FNV Procesindustrie

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error