Cao Onderhandelingsresultaat Nobian

Na meerdere bijeenkomsten, diverse schorsingen en rekenexercities is afgelopen woensdag een onderhandelingsresultaat bereikt.

Alle afspraken worden nu uitgewerkt en op papier gezet, maar moeten nog formeel goedgekeurd worden door het hogere management van Nobian. Toch willen wij jullie graag nu al over de hoofdlijnen informeren.

Hoofdlijnen van het Resultaat

Looptijd van 24 maanden

Loon:

Januari 2024 worden de jaarsalarissen structureel met 2000 Euro verhoogd

April 2024 ontvangt iedereen 5% structureel

Januari 2025 worden de jaarsalarissen structureel met 1000 Euro verhoogd

April 2025 ontvangt iedereen 3.5% structureel

Wat dit betekent qua loon, kunnen jullie in de bijlage terugzien

Voor de salarisgroepen MM 1 tot en met MM 4 gaat de totale STI van 8% naar 10% bij prestatie “on Target”.

RVU/Bedrijfs AOW, deze wordt voortgezet tot aan het huidige wettelijke maximum, te weten 31-12-2025

Sociaal Plan gaat de Van Werk Naar Werk periode naar 3 maanden. De aanzeggingstermijn wordt 1 maand en komt er een outplacementbudget in het Sociaal Plan met nog wat andere aanpassingen. Dit is een voordeel voor veel mensen die als ze boventallig zijn, graag eerder willen vertrekken dan pas na 6 maanden. Het belangrijkste is dat de vergoeding gaat naar de wettelijke transitievergoeding met een correctiefactor van 2.0. En komt er een minimum vergoeding van 3 maandsalarissen. Het Sociaal plan krijgt een looptijd van 24 maanden. De maximale vergoeding blijft staan op de 200.000 euro.

Naast bovenstaande afspraken, hebben we nog meer afgesproken, dat wordt nu uitgewerkt.

Hoe nu verder?

Volgende week ontvangen jullie wederom een schrijven, met daarbij de complete lijst aan afspraken. In de week van 8 januari 2024 gaan we een aantal teams-bijeenkomsten organiseren, om nadere uitleg te geven. Na die bijeenkomsten, komt er wederom een schrijven met een link, om digitaal te stemmen over het resultaat.

Onderhandelingsdelegatie

Wij, de onderhandelingsdelegatie zijn van mening dat we een goed volledig totaal pakket hebben kunnen uitonderhandelen. We kwamen van ver. Wij denken ook dat gelet op de dalende inflatie (zie de rekensheet) we de achterstand die jullie hebben opgelopen, behoorlijk hebben ingehaald. En als je alle plusjes daarnaast optelt, uitkomt op een goed resultaat. Uiteindelijk zijn het onze leden die daar hun oordeel over mogen geven.

Als er nu al vragen zijn, dan kan je terecht bij de kaderleden of bij mij.

Mede namens, Monique Daamen (FNV), Ischa Klapwijk (Nobian), Jeroen Nijënstein (Nobian) en Wim Lelsz (Nobian),

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1998
E w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Downloads