Albemarle: update over cao en de regelingen

Op 21 maart hebben we je laten weten dat het herziend eindbod van je werkgever door de leden was aangenomen. Het onderhandelingsproces was daarmee dan ook afgerond. Vervolgens is het zaak dat de afspraken die zijn gemaakt worden verwerkt in de cao. Dit onderdeel wordt door de werkgever opgepakt en vervolgens aan de bonden voorgelegd ter controle.

De cao-teksten

Wij hebben werkgever op 22 maart geïnformeerd dat de leden akkoord gaan met het herziend eindbod. We hebben toen ook direct aangegeven dat we de aangepaste teksten graag spoedig tegemoet zien.

Op 5 april hadden we een periodiek overleg met je werkgever. Gezien we de teksten toen nog niet hadden ontvangen, hebben we werkgever gevraagd wat de stand van zaken is en wanneer we de teksten konden verwachten. Werkgever gaf aan het uiterlijk de week daarna bij ons aan te leveren.

Helaas lukte het de werkgever niet om het in de betreffende week bij ons aan te leveren. Er is aangegeven dat het de verwachting is om de teksten uiterlijk eind april bij ons aan te leveren. Op 26 april is hierover contact geweest met de werkgever en werkgever heeft bevestigd dat ze er alles aan doet om de teksten nog voor het einde van deze maand aan te leveren.

De regelingen

Daarnaast hebben we ook signalen ontvangen dat medewerkers nog geen gebruik kunnen maken van de regelingen. Dit is anders dan wat Albemarle aan ons heeft gecommuniceerd. Daarom hebben we ook hierover gesproken met Albemarle. Op dit punt wordt aangegeven dat medewerkers reeds gebruik kunnen maken van de regelingen. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen. Mocht je er toch tegenaan lopen dat je op dit moment geen gebruik kan/mag maken van de regeling, laat mij dit dan weten via onderstaand e-mailadres.

Reageren of een vraag stellen?

Op de cao-pagina is het hele cao-traject na te lezen, kun je reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga dan naar onze cao pagina.

Tosca Langereis, Pieter Schreuder, CNV kaderleden
Münire Manisa, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 34 49 74 50 / E m.manisa@cnvvakmensen.nl