Cao Albemarle Catalysts Company B.V.

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De collectieve arbeidsovereenkomst (cao) Albemarle Catalysts Company B.V. Nederland is van toepassing op de werknemers van Albemarle. Een collectieve arbeidsovereenkomst is een overeenkomst waarin belangrijke afspraken staan die vakbonden en je werkgever samen maken. Die afspraken gelden dan voor de werknemers die worden genoemd in de cao. Je kunt een cao zien als een soort van paraplu die hangt boven je individuele arbeidsovereenkomst die je tekent wanneer je in dienst treedt. Er zijn belangrijke zaken geregeld in de cao, zoals extra vrije dagen, je pensioen en eindejaarsuitkering. Wij praten en onderhandelen voor jou en je collega’s zodat jij een goede cao hebt.

Albemarle ontwikkelt en produceert katalysatoren (hulpstoffen die chemische processen efficiënter maken) voor chemiebedrijven en raffinaderijen. Het is een wereldwijd actief chemisch concern en heeft leidende marktposities in katalysatoren, lithium- en broomproducten. Wereldwijd heeft Albemarle ongeveer 6000 werknemers in dienst. In Amsterdam werkt Albemarle met ongeveer 450 werknemers aan het ontwikkelen, produceren en verkopen van katalysatoren.

Het bedrijf bestaat sinds 1835 in Nederland. In 1901 vestigde Albemarle haar fabriek in Amsterdam-Noord. Sinds 1953 produceert Albemarle katalysatoren.

CNV Vakmensen is een cao partij. Dit betekent dat CNV Vakmensen samen met Albemarle en andere betrokken bonden om de tafel gaat om de cao vorm te geven en zich structureel inzet voor goede (arbeids-)omstandigheden voor de werknemers van Albemarle. Daarnaast zit CNV Vakmensen ook aan tafel bij het periodiek overleg. Iedere acht weken wordt gezamenlijk gekeken naar ontwikkelingen op de werkvloer. Als lid van de vakbond kun jij invloed uitoefenen, zowel op het periodiek overleg als op de cao onderhandelingen. Sluit je daarom vandaag nog aan bij de vakbond.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Chantal van Binsbergen
Onderhandelaar

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte