Update cao onderhandelingen Ketjen

Op 15 maart heeft de 5e onderhandelingsronde voor een nieuw cao plaatsgevonden. De onderhandelingen nemen veel tijd in beslag omdat de werkgever voorstellen heeft gedaan die grote gevolgen kunnen hebben voor jullie arbeidsvoorwaarden.

Het gaat hierbij met name om de volgende onderwerpen:

Flexibel roosteren

Zoals eerder al aangegeven wil de werkgever flexibeler kunnen gaan roosteren. Dit om de opname van verlofuren, parttime werken, DI uren en geboorte- en ouderschapsverlof beter op te kunnen vangen. Hierbij wil de werkgever afwijken van het standaard 5 ploegenrooster. Om dit te kunnen doen moet duidelijk zijn welke toeslag er betaald moet worden voor de uren die gewerkt worden in de avond en de nacht. Nu staat dit niet in de cao.

Beloning matrix

De werkgever wil de beoordelingsregeling voor merit verhogingen aanpassen. In de cao is de matrix opgenomen die hierbij gebruikt wordt (artikel 5.2 cao herziening van het salaris).

Omdat deze onderwerpen meer uitwerking nodig hebben zullen hierover geen afspraken gemaakt worden in deze cao. Wij zijn wel bereidt om gedurende de looptijd van de cao deze onderwerpen verder uit te werken.

Overige onderwerpen

Naast de bovenstaande onderwerpen liggen er nog een aantal voorstellen op tafel waaronder loon en de looptijd van de cao. Tijdens het laatste overleg hebben wij een loonvoorstel gedaan. Dit voorstel wil de werkgever intern bespreken en hier komt hij maandag 25 maart op terug. Na 25 maart hopen wij dan ook dat er inhoudelijk meer te vertellen is.

Ledenbijeenkomsten

Vooruitlopend op de uitkomsten van het overleg op 25 maart hebben wij 2 ledenbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten willen wij jullie graag bijpraten over de stand van zaken. Je kunt fysiek aanwezig zijn of digitaal deelnemen.

1e bijeenkomst. Donderdag 28 maart om 13:00

2e bijeenkomst. Donderdag 28 maart om 14:30

Locatie van de bijeenkomsten is zaal 4.03

Wil je digitaal deelnemen aan één van de bijeenkomsten? Stuur mij dan uiterlijk woensdag 27 maart een e-mail. Ik stuur je dan de betreffende link.

 

We houden je op de hoogte. Graag tot de 28e.

Mede namens de kaderleden,

 

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,

h.jongsma@cnvvakmensen.nl

06-22383073.

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error