Eindbod ICL unaniem afgewezen

Tijdens het overleg dat we op 14 december 2020 met de werkgever hebben gehad, heeft de werkgever een eindvoorstel gedaan.

In verband met COVID was het helaas niet mogelijk een ledenvergadering te organiseren. Daarom hebben wij het eindvoorstel digitaal aan jullie voorgelegd. Op dit eindvoorstel hebben jullie tot en met 8 januari jongstleden kunnen reageren. Door zowel de CNV- als FNV-leden is unaniem tegen gestemd. Dit betekent dat er nog geen nieuwe cao is.

Hoe nu verder?
Wij hebben de werkgever vandaag op de hoogte gebracht van de uitslag van de stemmen. Daarnaast hebben wij een verzoek neergelegd tot het intrekken van het eindvoorstel en het opnieuw aan tafel gaan met de bonden. De reactietermijn hierop is tot 18 januari aanstaande. Indien wij geen reactie ontvangen zullen wij over moeten gaan op vervolgstappen, maar hopen uiteraard opnieuw met elkaar aan tafel te kunnen gaan. Mocht de werkgever bij het eindvoorstel blijven dan wordt het automatisch een eindbod. Op dat moment zullen we jullie de vervolgstappen uitleggen.

Lidmaatschap
Het zou goed zijn als bonden het ledenaantal bij ICL Fertilizers kunnen verhogen. Laat bijgaande link eens lezen aan een collega. Hoe meer leden er zijn, hoe beter het cao-resultaat.
CNV:  https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden/voordelen-lidmaatschap
FNV: https://www.fnv.nl/lidmaatschap/lid-worden?broncode=#/

Mede namens John van Dorland (FNV) en de kaderleden,

Pien Zijlstra,
Chantal v. Binsbergen,
Bestuurders CNV Vakmensen
M 06 36 51 74 37
E C.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl