Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Wij komen op voor jouw belangen op het gebied van werk en inkomen

Voordelen van je lidmaatschap van CNV Vakmensen

De arbeidsmarkt is in beweging. Veel veranderingen zijn positief, maar er zijn ook nieuwe problemen met eigentijdse uitdagingen ontstaan. Denk aan ingewikkelde financiële regelingen, grote reorganisaties en de uitdaging werk en privé flexibel te combineren. Bovendien heb je waarschijnlijk niet meer een baan voor het leven, maar meerdere werkgevers. Dit vraagt om het investeren in je eigen ontwikkeling. 

Een vakbond die jou deskundig adviseert en opkomt voor jouw rechten is belangrijk en absoluut nodig. CNV Vakmensen maakt zich hard voor iedereen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in politiek Den Haag. Bovendien kun je als lid altijd een beroep doen op onze juristen. Of het nu gaat om een conflict met je werkgever of met je buurman. Met een lidmaatschap profiteer je van hulp voor jezelf en steun je indirect ook anderen. Samen sterk: dat is waar CNV Vakmensen voor staat.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van CNV Vakmensen biedt veel voordelen. Wij komen op voor jouw belangen als het gaat om werk en inkomen. Je bent verzekerd van complete rechtsbijstand, krijgt deskundig advies over werk en inkomen en je kunt gebruik maken van allerlei kortingen. Voor nieuwe leden hebben we nu ook nog eens een tijdelijke actie: de eerste 6 maanden maar liefst 50% korting op je contributie.


De voordelen op een rij

 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Juridisch advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp bij privézaken
 • Elk jaar hulp bij je belastingaangifte
 • Loopbaanbegeleiding en professionele trainingen
 • Korting op verzekeringen

Bekijk jouw ledenvoordeel

Selecteer een filter om te zien welke voordelen op jou van toepassing zijn.


Selecteer eerst een filter om de voordelen voor jou te zien.

 • Stagelijn

  Advies bij je stage

  Wat zijn jouw rechten en plichten als stagiair? Waar moet je op letten bij het tekenen van je contract? Heb je recht op een vergoeding? Specialisten van de stagelijn geven antwoord op al jouw vragen.

  Ga naar stagelijn
 • Advies bij solliciteren

  Advies bij solliciteren

  Hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor? Welke vragen kun je verwachten en waar moet je op letten in een gesprek over salaris en arbeidsvoorwaarden als reiskosten en werktijden? Bel ons voor persoonlijk advies.

  Bel ons voor advies
 • Belastingservice

  Belasting terugvragen

  Ga je naar school en heb je een bijbaantje, vakantiewerk of een stageplek? Dan kan je waarschijnlijk belasting terugkrijgen. Kom je er zelf niet uit? Onze specialisten weten precies hoe het werkt en helpen je graag.

  Naar de Belastingservice
 • Check je arbeidsovereenkomst

  Check je arbeidsovereenkomst

  Heb je een nieuwe baan, dan is het belangrijk dat je weet waar je voor tekent. Wat zijn bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden en hoe hoog is je loon? Ook voor vragen over bestaande contracten kun je bij ons terecht.

  Vraag de check aan
 • Controleer je minimumloon

  Controleer je (minimum)loon

  Grote kans dat jouw loonstrook niet zo duidelijk is. Plusjes, minnetjes, bruto/netto en allerlei afkortingen die je niet snapt. Hoe weet je zeker of alles klopt? Door je salaris te laten checken door onze specialisten!

  Vraag de check aan
 • Informatie en advies

  Onder welke cao val je? Ben je verplicht om op zondag te werken? Bel, mail of chat met één van onze medewerkers en krijg onbeperkt antwoord op al je vragen over werk en inkomen. Deze unieke service is helemaal gratis voor leden.

  Stel je vraag
 • Korting op verzekeringen

  Korting op verzekeringen

  Als lid van CNV Vakmensen bespaar je iedere maand flink op verzekeringen. Je krijgt namelijk mooie kortingen op je ziektekostenverzekering, autoverzekering en nog veel meer.

  Bekijk alle kortingen
 • Nextnow

  NEXTNOW: alles over studie & werk

  NEXTNOW is het jongerenplaform van CNV Vakmensen. Je vindt er elke dag een nieuw artikel over studie, stage, werk of bijbaan. Lees wat de banen van de toekomst zijn, hoe flex flexwerk nou eigenlijk is en nog veel meer.

  Naar NEXTNOW
 • Gastles Probeer de Bond

  Workshops op jouw ROC

  Voor mbo-leerlingen hebben wij een breed scala interessante workshops. Over onderhandelen, discussiëren of jezelf presenteren bijvoorbeeld. Laat je docent nu zo’n gratis workshop bij ons aanvragen.

  Workshop aanvragen
 • Advies bij ontslag

  Advies bij ontslag

  Er kunnen allerlei redenen zijn voor ontslag, maar wat de reden ook is, jij hebt recht op goede hulp. Onze juristen geven jou ondersteuning als je wordt ontslagen en indien nodig vechten wij jouw ontslag aan.

  Lees meer
 • Beeindigingsvoorstel

  Check je beëindigingsvoorstel

  Krijg je een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsvoorstel onder je neus? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat hier geen gekke dingen in staan. Laat je overeenkomst daarom controleren door onze experts.

  Vraag de check aan
 • Controleer je arbeidsovereenkomst

  Controle arbeidsovereenkomst

  Heb je een nieuwe baan, dan is het belangrijk te weten waar je voor tekent. Hoe zit het met je salaris en arbeidsvoorwaarden? Ook voor vragen over bestaande contracten kun je bij onze juristen terecht.

  Lees hoe het werkt
 • Controleer je loonstrook

  Controleer je loonstrook

  Je loonstrook is waarschijnlijk niet zo duidelijk. Plusjes, minnetjes, bruto/netto en allerlei afkortingen die je niet begrijpt. Hoe weet je zeker of alles klopt? Laat je salaris eens narekenen door onze specialisten.

  Vraag de check aan
 • Belastingservice

  Het hele jaar belastinghulp

  Je belastingaangifte doen is een hele klus. CNV Belastingservice helpt je daar graag bij. Ook bij vragen over toeslagen, een voorlopige teruggaaf of een belastingaanslag staat de CNV Belastingservice voor jou klaar.

  Naar de Belastingservice
 • CNV Info

  Informatie en advies

  Bel, mail of chat met één van onze medewerkers en stel onbeperkt al je vragen over werk en inkomen. Je kunt rekenen op betrouwbare informatie en deskundig advies. Deze unieke service is helemaal gratis voor leden.

  Stel je vraag
 • Je Achterban

  Invloed op je arbeidsvoorwaarden

  Via onze online community Je Achterban kun je direct invloed uitoefenen op jouw arbeidsvoorwaarden. Ga in gesprek met collega’s en de bestuurders van de vakbond. Ook kun je op Je Achterban 24/7 vragen stellen.

  Naar Je Achterban
 • Rechtshulp privé

  Rechtshulp bij consumentenkoop

  Stel je koopt een nieuwe keuken, maar deze wordt niet geleverd. Dan sta je als consument behoorlijk machteloos. Als je lid bent van CNV Vakmensen kun je in zo’n situatie rekenen op professionele juridische hulp.

  Meer informatie
 • Belastingservice

  Het hele jaar belastinghulp

  Je belastingaangifte doen is een hele klus. CNV Belastingservice helpt je daar graag bij. Ook bij vragen over toeslagen, een voorlopige teruggaaf of een belastingaanslag staat de CNV Belastingservice voor jou klaar.

  Naar de Belastingservice
 • CNV Info

  Informatie en advies

  Bel, mail of chat met één van onze medewerkers en krijg onbeperkt antwoord op al je vragen over werk en inkomen. Je kunt rekenen op deskundig advies. Deze unieke service is helemaal gratis voor leden van CNV Vakmensen.

  Stel je vraag
 • Korting op verzekeringen

  Korting op verzekeringen

  Als lid van CNV Vakmensen bespaar je iedere maand flink op verzekeringen. Je krijgt namelijk mooie kortingen op je ziektekostenverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en nog veel meer.

  Bekijk alle kortingen
 • Rechtshulp bij je uitkering

  Rechtshulp bij je uitkering

  Heb je een probleem rondom je uitkering? De juristen van CNV Vakmensen staan voor je klaar met professioneel advies. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen als je aanvraag voor een uitkering wordt afgewezen.

  Lees meer
 • Vertrouwenspersoon UWV

  Vertrouwenspersoon keuring UWV

  Een (her)keuring voor de WIA of IVA kan gevolgen hebben voor je uitkering. Wij geven niet alleen advies; de vertrouwenspersoon van CNV kan met je meegaan naar het gesprek met het UWV, zodat je er niet alleen voorstaat.

  Vertrouwenspersoon aanvragen
 • Platformactiviteiten

  Activiteiten in de regio

  CNV Vakmensen vindt uw betrokkenheid belangrijk. Daarom zijn er door het hele land regioplatformen. Hier kunt u meepraten over het bondsbeleid. Ook organiseren de platformen ledenactiviteiten in de regio.

  Bekijk de activiteiten
 • Belastingservice

  Het hele jaar belastinghulp

  Belastingzaken kunnen ingewikkeld zijn. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd contact opnemen met de CNV Belastingservice. Bijvoorbeeld met vragen over de huur- of zorgtoeslag of omdat u een aanslag heeft ontvangen.

  Naar de Belastingservice
 • Seniorenraad

  Invloed op de vereniging

  Met uw jarenlange ervaring bent u onmisbaar voor het voortbestaan van CNV Vakmensen. Wij hechten dan ook sterk aan de mening van onze gepensioneerde leden en laten u meedenken en meebeslissen als lid van de seniorenraad.

  Lees over de seniorenraad
 • Koopkrachtbehoud

  Inzet voor koopkrachtbehoud

  Maakt u zich wel eens zorgen over uw financiën? CNV Vakmensen zet zich in voor koopkrachtbehoud voor ouderen. Werknemers moeten sparen voor zichzelf, maar ook eventuele risico’s samen delen.

  Lees meer
 • Ledenkorting

  Ledenkortingen

  Als lid van CNV Vakmensen kunt u gebruik maken van allerlei kortingen, zoals korting op uw ziektekostenverzekering en op de rijbewijskeuring voor 75-plussers. Zo verdient u de kosten van het lidmaatschap snel terug.

  Bekijk alle kortingen
 • Keukentafelgesprek

  Ondersteuning WMO

  Een keukentafelgesprek bepaalt of u in aanmerking komt voor zorg via de gemeente, zoals dagbesteding en begeleiding van thuiswonende ouderen. Bij dit gesprek kunt u hulp krijgen van een CNV Vertrouwenspersoon.

  Vertrouwenspersoon aanvragen
 • Rechtshulp bij je uitkering

  Rechtshulp bij pensioenzaken

  Krijgt u te maken met een geschil over uw (vroeg)pensioen? Dan staan de juristen van CNV Vakmensen voor u klaar met advies en ondersteuning. Zodat u zeker weet dat u krijgt waar u recht op hebt.

  Alles over rechtshulp
 • Rechtshulp privé

  Rechtshulp bij privékwesties

  Als lid van CNV Vakmensen heeft u recht op juridische bijstand. Zo kunt u de hulp van onze professionele juristen inschakelen bij geschillen over zaken als consumentenkoop of huurverhoging.

  Meer over rechtshulp
 • Werf een lid

  Samen staan we sterk

  Wij zijn een beweging voor iedereen: voor jong en oud, voor werkenden, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Hoe meer leden, hoe sterker we met CNV Vakmensen staan. Maak daarom een bekende of collega lid en word beloond.

  Werf een lid
 • workshops voor leden

  Workshops voor € 25

  In het voor- en najaar organiseert CNV Vakmensen workshops speciaal voor leden. Je kunt deze workshops in het kader van persoonlijke ontwikkeling volgen voor het gunstige tarief van € 25 per workshop.

  Workshops bekijken
 • Appjection verkeersboetes

  Rechtshulp bij verkeersboetes

  Heb je onterecht een verkeersboete gekregen? CNV-leden kunnen gratis gebruik maken van Appjection, een app waarmee je binnen 2 minuten bezwaar maakt tegen Mulderboetes.

  Meer lezen

Hebben we je overtuigd?

Ben je overtuigd van de voordelen? Meld je dan nu aan als lid en krijg de eerste 6 maanden 50% korting op je contributie.


Word lid

Twijfel je nog?

Heb je nog vragen over (de voordelen van) het lidmaatschap of wil je weten wat CNV Vakmensen nog meer voor je kan doen? Onze medewerkers bij CNV Info zitten klaar om je vragen te beantwoorden. 

Stel je vraag