Onderhandelingen DSM-cao begonnen

De onderhandelingen voor een nieuw DSM cao zijn vandaag gestart. De eerste ronde was vooral een verkenningsronde. Daarbij is gekeken naar de onderwerpen die de komende maanden besproken moeten worden.

De start van de onderhandelingen vond digitaal plaats. Bij deze eerste ontmoeting is terug gekeken op de afspraken in de huidige cao. Ook heeft DSM de uitkomst van een eigen enquête gepresenteerd.

Werkdruk


De enquête wijkt niet veel af van onze eigen onderzoek. Daaruit blijkt dat de CNV leden vooral aandacht vragen voor een goede loonsverhoging (85%), de grote werkdruk (80%) en de mogelijkheid om eerder met pensioen te gaan (65%). Ook kwam bij verschillende ledenvergaderingen naar voren dat er veel onvrede is over het beoordelingssysteem. Deze thema’s zullen we de komende weken meenemen in het cao overleg. Op donderdag 13 januari zullen de onderhandelingen echt beginnen. Dan zullen we ook de voorstellenbrieven aan de leiding van DSM presenteren. We houden je op de hoogte.

Meepraten op de cao-pagina


Op de cao-pagina voor DSM kun jij meepraten, vragen stellen n het hele cao-proces op de voet volgen. Neem een kijkje

Veranderingen


Ook in de toekomst gaat er veel veranderen bij DSM. Zo wordt de materialentak afgezonderd of zelfs overgenomen. CNV Vakmensen blijft de ontwikkeling binnen het concern op de voet volgen. Onze vakbeweging is afhankelijk van de leden. Hoe meer leden, hoe meer macht. We roepen je daarom op om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht we kunnen gebruiken tijdens de onderhandelingen over jouw arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden.
Kijk ook op onze website www.cnv-ledenwerven.nl voor meer informatie.
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Roland Bezemer
CNV Vakmensen DSM
Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl