CNV volgt aanpassingen arbeidsvoorwaarden DSM-Firmenich kritisch

De winstdelingsregeling moet veranderen, een nieuw functiewaarderingssysteem, andere salarisschalen. Het fusiebedrijf dsm-firmenich wil de komende maanden veel arbeidsvoorwaarden gaan aanpassen. CNV Vakmensen zal deze ontwikkeling kritisch volgen.

Met de aanpassingen wil de werkgever wereldwijd de arbeidsvoorwaarden gelijktrekken. Dat heeft dsm-firmenich al eerder aan jou en je collega's laten weten. De vakbonden zijn bijgepraat tijdens het periodiek overleg. Daarbij heeft het concern laten weten dat het binnenkort met de eerste voorstellen zal komen waar het met de vakbonden over in gesprek wil. Uiteindelijk zullen jullie altijd het laatste woord hebben en mogen stemmen over de (meeste) aanpassing van de arbeidsvoorwaarden.

Cao-teksten
De teksten voor de nieuwe cao zijn inmiddels getekend. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de digitalisering van de teksten zodat de medewerkers binnenkort de cao via interne kanalen, waaronder de app, kunnen raadplegen. 

Kadergroep
Inmiddels is het kader van CNV Vakmensen bij dsm-firmenich uitgebreid. Naast Roland Bezemer, die al jaren de achterban vertegenwoordigt aan de onderhandelingstafel, is ook Ranoe Bahadoer en Timo van den Berg toegetreden tot de kadergroep. Hebben jullie vragen of opmerkingen? Dan kunnen jullie altijd bij Roland, Ranoe of Timo terecht. 

Kaderleden iets voor jou?
Onze kaderleden zijn momenteel allemaal werkzaam in Delft. Voor ons is het van belang dat we ook weten wat er in Stroe, Leeuwarden, Venlo en Wageningen speelt. En de kaderleden in Delft kunnen ook versterking gebruiken. Want vele handen maken licht werk. Wil jij ook meedenken over de koers van dsm-firmenich? Wil jij ook opkomen voor goede arbeidsvoorwaarden voor jou en je collega’s? Wordt dan kaderlid van CNV Vakmensen. Want kaderleden zijn van groot belang. Zij zijn de ogen en oren van CNV Vakmensen op de werkvloer. Interesse? Neem dan contact op met Roland, Ranoe of Timo. Je kunt natuurlijk ook altijd met mij contact opnemen. Of wil je graag dat ik een keer langs kom op bijvoorbeeld je werkplek? Daartoe ben ik graag bereid. Laat het me dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina. En heb je mensen die lid willen worden van CNV Vakmensen? Meld ze dan aan. Want samen staan we sterk!!!

Hierbij wensen we je ook al prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en vreedzaam 2024.

Mede namens Roland, Ranoe en Timo,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl