Leden Envalior stemmen alsnog voor afkoop optieregeling

Een grote meerderheid van de leden van CNV Vakmensen willen de €3000,- bruto om de optieregeling af te kopen toch nog accepteren. De werkgever had laten weten het aanbod nog tot 11 september te verlengen. Daarna zou het vervallen.

In februari stemden jij en je collega’s nog tegen het bod van de eigenaren van Envalior. De meerderheid vond destijds dat er een structurele regeling voor terug moest komen. Tot op de dag van vandaag is er geen oplossing gevonden voor het vraagstuk. Nu geeft de overgrote meerderheid van jullie aan dat jullie verder willen en daarom instemmen met de afkoop van €3000,- euro bruto (en pro rata voor deeltijdmedewerkers). Dat zullen we aan de werkgever laten weten. Wel zullen we bij de cao-onderhandelingen kijken of we via de cao een structurele uitkering in de plaats van de optieregeling kunnen afspreken.

Start cao-onderhandelingen 
De cao-onderhandelingen beginnen op dinsdag 12 september. In de bijlage vind je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen. Deze voorstellenbrief is gebaseerd op de enquête die in juli is gehouden, ledenbijeenkomsten (fysiek en digitaal) en individuele gesprekken. Ook is rekening gehouden met het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen.

Werf leden
De moeizame onderhandelingen over de overgangs-cao geeft aan hoe belangrijk een sterke vakbond is. Hoe meer leden, hoe meer kracht. Daarom roep ik je op om je collega's, die niet georganiseerd zijn, aan te spreken. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond. Voor het bedrijfsbelang, bij bijvoorbeeld de cao-onderhandelingen, maar ook voor het individu. Want alleen samen zijn we sterk.

Kaderlid worden?
Daarnaast zijn we op zoek naar een sterk kader. Een kaderlid is het verlengstuk van de vakbond op de werkvloer. De ogen en oren van de bestuurder. Wil jij meer doen voor onze beweging en wil je kaderlid worden? Wil jij je inzetten voor je collega's? Wil jij meedenken over belangrijke kwesties binnen het bedrijf? Wil jij de bestuurder bijstaan met advies? Of wil je meer weten over het werk van een kaderlid? Laat het weten. Stuur mij een mail. Of nog beter. Praat met onze kaderleden in Geleen en Emmen.

Vragen?
Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan horen via mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderleden Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen).

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06.29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error