Nog geen resultaat bij cao-onderhandelingen DSM-Firmenich

Een loonbod van 7% met een bodem van 4.500 euro. Dat voorstel ligt op tafel bij de onderhandelingen voor een nieuwe DSM-Firmenich cao. Ook is bij het tweede overleg van afgelopen maandag gesproken over de reiskostenvergoeding en verhogen van het variabele loon. Een resultaat ligt er nog niet.

Het loonbod van DSM-Firmenich houdt in dat iedereen 7% loonsverhoging krijgt met een minimum verhoging van € 4.500 bruto op jaarbasis. Dat houdt in dat iedereen die tot een bedrag van € 64.285 verdient, € 4.500 krijgt loonsverhoging krijgt. Medewerkers met een lager inkomen krijgt daardoor procentueel meer dan medewerkers met een hoger inkomen. We hebben de werkgever laten weten dat dit voorstel nog niet voldoende is. DSM-Firmenich buigt zich nu over een tegebod van onze kant. 

Duurzaam reizen
Bij de onderhandelingen heeft DSM-Firmenich ook uitgelegd hoe het duurzaam reizen wil stimuleren. Daarnaast kijken we naar het verlengen van de huidige pensioenovereenkomst tot 1 januari 2026 onder een gelijke premie. Daarbij zetten we in op een hogere pensioenopbouw.

Vragen?
Volgende week dinsdag gaan de onderhandelingen verder. Dan moet DSM-Firmenich met een reactie komen. Wij hebben nog steeds het voornemen om voor het verlopen van de huidige cao, om een nieuwe cao te hebben. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan horen. Dat kan per mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens delegatielid Roland Bezemer,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error