Moeizame onderhandelingen met Advent over transfer cao DEM

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de nieuwe eigenaren van DEM verlopen stroef. Maandag hebben de laatste gesprekken plaatsgevonden. Maar die hebben niets opgeleverd. Daarom zullen we binnenkort naar jullie toekomen om te praten over het huidige bod en om te kijken hoe we verder gaan.

Het grootste struikelblok vormt de compensatie voor de optieregeling. Advent/Lanxess willen eenmalig 2000 euro geven. Wij als vakbonden willen een structurele regeling voor de optieregeling, maar daar willen de nieuwe eigenaren niets van weten. Wel willen ze nog een eenmalige overgangsbonus van 500 euro geven als compensatie voor de hoge inflatie. Maar wij houden vast aan een structurele regeling voor de optieregeling.

Nieuwe cao-onderhandelingen

Tijdens de gesprekken hebben we ook aangegeven dat we graag meteen beginnen met de gesprekken voor een nieuwe cao. Dat is in onze ogen noodzakelijk. Door de hoge inflatie neemt de koopkracht fors af en dat willen we snel repareren. De onderhandelaren van Advent en Lanxess willen hier niet in meegaan. Ze zeggen dat de nieuwe cao-onderhandelingen de verantwoording zijn van de nieuwe directie van DEM.

Werkgelegenheidsgarantie

Ook willen de kopers geen langlopende werkgarantie geven. Binnenkort komen we naar de verschillende locaties om de voorstellen van Advent/Lanxess met jullie te bespreken. Daarvoor krijgen jullie binnenkort een uitnodiging.

Vragen?

Hebben jullie nog vragen of opmerkingen? Dan horen wij die graag. Dat kan via de ‘mijn cao-pagina’ of per mail.

Samen sterker

De stroeve onderhandelingen geven nogmaals aan dat het van groot belang is om goed georganiseerd te zijn. Wij vragen jullie daarom om jullie niet georganiseerde collega's op te roepen om lid van de vakbond te worden. Want samen staan we sterker in de onderhandelingen. Niet alleen in de onderhandelingen voor de transfer cao. Maar ook straks bij de onderhandelingen van een nieuwe cao. Klik HIER om aan te melden (https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/).

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen, Ate van Hooff en Mans Hogenberg.

Ed Leunissen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M  06-29 02 32 84
E  e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error