Hoe verder met afkoop van de optieregeling bij Envalior?

Het is alweer 4 maanden geleden dat DEM Envalior is geworden. Tot mijn grote spijt moet ik opmerken dat er nog steeds geen oplossing is voor de compensatie van de optieregeling. Ik wil graag van jou weten hoe we verder gaan.

Eind februari hebben jij en je collega’s een eindbod voor een overgangs-cao van de nieuwe aandeelhouders van Envalior, Advent/Lanxess unaniem afgewezen. Vooral de compensatie van €3000 voor de optieregeling was voor jullie een struikelpunt. Daar moest een structurele vergoeding voor in de plaats komen, zo was de mening.

Geduld is op

Inmiddels laten steeds meer medewerkers weten dat het geduld op is en dat ze genoegen willen nemen met de vergoeding van €3000. Die vergoeding ligt nog tot 11 september op tafel. Daarna zal het aanbod worden ingetrokken, zo heeft Envalior laten weten.

Tijdrovend

Een gang naar de rechter hoort nog steeds tot de mogelijkheden om duidelijkheid te krijgen of een eenmalige vergoeding genoeg is ter compensatie van de optieregeling. Maar dat gaat veel tijd kosten.

Wat vind jij?

Ik wil daarom graag jouw mening weten. Ben jij voor een vergoeding van €3.000, zodat dit vraagstuk snel opgelost kan worden? Of moeten we vasthouden aan een structurele vergoeding?
Leden van CNV Vakmensen krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Stemmen kan uiterlijk maandag 28 augustus 12.00 uur.

Start cao-onderhandelingen

Op 12 september beginnen de onderhandelingen voor de eerste eigen Envalior cao. Volgende week zal ik je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen sturen. Daarin staan de punten die voor jou en je collega’s belangrijk zijn bij de nieuwe cao. Deze punten hebben we opgehaald door middel van een enquête onder jou en je collega’s, MS Teams-bijeenkomsten en individuele gesprekken.

Samen sterk

De onrust rond de afkoop van de optieregeling geeft aan hoe belangrijk dat het is dat er een sterke vakbond met een grote achterban is. Alleen samen kunnen we zaken regelen of zelfs afdwingen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten! Dat kan via jouw cao-pagina of per mail.

Mede namens kaderleden:
Ate van Hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen),

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error