Gesprekken transfer-cao DEM van start

De vakbonden en de nieuwe eigenaren van DSM Engineering Materials beginnen aanstaande maandag gesprekken over een transfer-cao. In deze cao zullen afspraken worden gemaakt over de overgang van DEM van DSM naar Lanxess/Advent.

De nieuwe partijen moeten zich tot 30 september 2023 gewoon aan de DSM-cao houden. Want dan pas loopt de huidige cao af. Wel zijn er verschillende zaken in de huidige cao waar naar gekeken moet worden. Zo moet er een vergoeding of alternatief komen voor bijvoorbeeld de optieregeling en moet er gekeken worden naar de pensioenen. We zullen je natuurlijk op de hoogte houden van deze gesprekken.

Laatste woord
Namens CNV Vakmensen zal ik, Ed Leunissen, en de kaderleden Ate van hooff (Geleen) en Mans Hogenberg (Emmen) aan de gesprekken deelnemen. Vooralsnog staan 3 gesprekken in de komende maanden gepland. Uiteindelijk wordt het eindresultaat aan jouw voorgelegd. Want jij en de andere vakbondsleden hebben het laatste woord.

Onrustige tijden
Met de verkoop van DEM komt voor jouw een einde aan een onrustige tijd. Maar ook de komende tijd zal spannend zijn. Want hoe gaat de overdracht? Wat willen de nieuwe eigenaren met DEM? Wij als bond zullen de ontwikkelingen blijven volgen.

Crisis
Daarnaast zullen ook veel medewerkers de energiecrisis voelen, de torenhoge inflatie. Om een beeld te krijgen wat er speelt zal in de komende tijd onze consulent Herman Steunenberg met verschillende leden contact opnemen om te kijken op welke manier wij als bond kunnen helpen. Maar ook om te kijken wat jij voor de bond, voor onze beweging kunt doen. Want de bond dat ben jij en je collega’s. Samen zijn we sterk. En meer leden betekent ook meer invloed.

Samen Sterk
Langs deze weg doe ik een oproep op je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Vooral in deze tijd is dit van groot belang nu een nieuwe eigenaar DEM overneemt. 

Maak kennis
Mocht jij of een potentieel lid vragen hebben of met mij willen spreken, dan ben ik daar graag toe bereid. Ik kom graag op de werklocatie (bijvoorbeeld tijdens de pauze) op bezoek. Een gesprek aan de keukentafel aanvaard ik ook graag. Kijk ook op onze website voor meer informatie. 
Zorg jij ervoor dat we straks samen sterk staan?

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op. Dat kan via de mail of via je cao-pagina.

Met vriendelijke groet,


Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 290 23 2384
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl