Eindbod overgangs-cao DEM unaniem weggestemd

De leden van CNV Vakmensen bij DSM Engineering Materials voelen niets voor het eindbod dat de nieuwe eigenaar Advent/Lanxess op tafel heeft gelegd. Alle leden stemden TEGEN de overgangs-cao.

In het eindbod wilden de nieuwe eigenaren een eenmalige compensatie van €3000 geven ter compensatie van de optieregeling. Jij en je collega’s hebben altijd aangegeven dat daar een structurele vergoeding voor in de plaats moest komen. Daarnaast wilde Advent/Lanxess ook geen meerjarige werkgelegenheidsgarantie afgeven. Ook de leden van de overige bonden hebben het eindbod naast zich neergelegd.

Gevolgen

Afwijzing van het eindbod houdt NIET in dat we de overgang naar Advent/Lanxess nu van de baan is. De vakbonden kijken nu welke juridische acties mogelijk zijn om Advent/Lanxess te dwingen met een beter bod te komen. Over hoe en wanneer komen we nog bij jullie terug.

Samen sterk

De moeizame onderhandelingen over een overgangs-cao laat zien hoe belangrijk het is om een sterke vakbond te hebben. Advent/Lanxess verwachten van jou en je collega's volledige inzet en gedrevenheid, maar willen daar niets voor terug geven. Ik roep je daarom op om met niet-georganiseerde collega's in gesprek te gaan. Wijs ze op het belang van een sterke vakbond binnen het nieuwe bedrijf. Want alleen met een sterke vakbond kunnen we de eigenaar laten inzien dat de medewerkers het kapitaal van de organisatie is. Niet de panden of machines, maar jij en je collega's. Maak je collega dus lid: ga hiervoor naar cnv-ledenwerven.nl

Vragen?

Hebben jullie nog vragen of opmerking? Laat het dan horen. Dat kan via de cao-pagina Cao DSM NL Services | CNV Vakmensen of per mail.

Mede namens de kaderleden Ate van Hooff en Mans Hogenberg,

Ed Leunissen, bestuurder CNV Vakmensen
06 2902 3284 / e.leunissen@cnvvakmensen.nl