Ledenbijeenkomst Bilthoven Biologicals op 25 augustus over jullie cao

Onlangs heb je een nieuwsbrief ontvangen met de aankondiging van de ledenbijeenkomst op dinsdag 25 augustus. Naar aanleiding van de aanmeldingen, is besloten de bijeenkomst via Skype te laten plaatsvinden. Tijdstip is van 15.00 tot 16.30 uur.

 

Tijdens deze bijeenkomst zullen we een terugkoppeling geven over de besproken punten die tijdens de cao onderhandelingen aan de orde zijn geweest. We willen graag van jou als lid horen wat jij daarvan vindt. Zorg er dus voor dat je er bij bent en je stem laat horen!

Je kunt inbellen door op de onderstaande tekst “deelnemen aan skype-vergadering” te klikken. Lukt dit niet, dan kun je ook inbellen. Onderstaand tref je hiervoor alle gegevens aan.  

Deelnemen aan Skype-vergadering. Problemen met aanmelden? Probeer de Skype Web App

Deelnemen via telefoon: +31 88 3680299 (Nederland) Nederlands (Nederland)

Een lokaal nummer zoeken

Vergadering-id: 2581238

Bent u uw pincode voor inbellen vergeten? |Help

 

Nog even in het kort hieronder de punten zoals deze besproken zijn tijdens de onderhandelingen.


Voorstellen FNV en CNV Vakmensen

Jullie wilden in februari:

  • Een loonsverhoging van 5 procent per jaar. De directie komt nog niet verder dan 1,5 procent met terugwerkende kracht op 1 maart 2020 en 1 procent per 1 maart 2021. Indien er einde van 2020 voldoende bedrijfsresultaat is behaald, is het voorstel om op 1 maart volgend jaar de 1 procent te verhogen naar 2 procent.
  • Goede afspraken over functiewaardering: de directie wil dat ook. Bilthoven Biologicals (Bbio) garandeert je oude loon plus alle cao-verhogingen in de toekomst. Zit je nog niet aan het einde van je schaal, dan doorloop je gewoon alle periodieken.
  • Volledig doorbetaald partnerverlof, dat is dus meer dan de wet. En voor moeders boven op de wet 4 weken extra partnerverlof. Beide zaken wil Bbio ook.
  • Als je vlak voor je pensioen zit, de ruim 60.000 euro uit het pensioenakkoord om je eerder met pensioen te kunnen laten gaan. Dat wil de directie niet.
  • Een eigen budget en mogelijkheden voor scholing, sport, fiets kopen. Bbio wil hier ook in mee gaan, maar nog niet duidelijk is hoe hoog dat budget is en wat je daar precies mee kan doen.
  • Vrije dagen sparen en extra opbouw vrije dagen. Dit wil Bbio niet.

Voorstellen Bbio

  • Bbio wil het maximum van de schalen 11 en hoger met 13-15 procent verhogen. Dat krijg je niet gelijk, maar in de loop van de jaren in je periodieken, omdat het moeilijk blijkt de juiste mensen te werven omdat ze elders meer kunnen verdienen. FNV en CNV Vakmensen hebben aangegeven het te begrijpen, maar we willen ook evenwicht in de cao met de overige collega’s. Vandaar onze vraag aan jou als jij in schaal 1-10 zit: wat is voor jou heel belangrijk?
  • Overwerk bij voorkeur in geld. Nu is de voorkeur nog tijd in de cao.
  • Overwerk tot 40 uur het uurloon (plus opbouw vakantiegeld, pensioenopbouw, vakantiedagen etc. ter waarde van 20-30 procent). Nu is die toeslag nog 35 procent. Boven de 40 uur wil Bbio het houden zoals het is.
  • De vergoeding van de consignatiedienst afhankelijk maken van je uurloon. Tot schaal 9 ga je er dan op achteruit, boven schaal 11 op vooruit. Verder de afbouw consignatie van 4 naar 2 jaar.

Al met al:

  • FNV en CNV Vakmensen vinden het loonbod nog te mager, al begrijpen wij ook wel dat het zeker geen 5 procent wordt. Maar wat vind jij?
  • Er zitten een paar mooie dingen in: mooie salarisgaranties, functiewaardering, partner- en bevallingsverlof.
  • Omdat er wat extra voordelen in zitten voor schaal 11 en hoger, willen we graag weten van de andere collega’s wat zij nog zouden willen?
  • Hoe belangrijk is het voor jullie dat er ook nog voor ouderen iets extra’s in zit, naast bijvoorbeeld de WOM-regeling die jullie al jaren hebben?

We ontmoeten je graag in de Skype vergadering op dinsdag 25 augustus!

Roel van Riezen
bestuurder
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
M: 06 – 51 60 20 34