Uitslag stemming cao resultaat Astellas

In de afgelopen weken hebben jullie kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat.

We hebben op 1 juni het onderhandelingsresultaat in ledenraadplegingen toegelicht en met jullie besproken. Daarna was er tot afgelopen maandag de gelegenheid om je stem uit te brengen over het resultaat dat we als sociale partners hebben bereikt. 

De uitkomst van de stemming is dat de leden van CNV unaniem voor het resultaat hebben gestemd. Ook de leden van de andere vakbonden hebben voor het resultaat gestemd dus een nieuwe cao is voor de medewerkers van Astellas met terugwerkende kracht van 1 april jongstleden een feit. 

De cao heeft een looptijd van 1 jaar maar door de overname van de locatie in Meppel kan dat betekenen dat de medewerkers over zullen gaan naar een andere cao. Mocht de overname vertraging oplopen en daardoor langer duren dan 1 jaar zullen we dan wederom met Astellas om tafel gaan om een nieuwe cao af te spreken voor de beide locaties. 

Wat betreft de voorgenomen overname heb ik namens CNV Vakmensen om een overleg verzocht met jullie werkgever om te praten over de gevolgen van deze overname en hoe de afgegeven garanties vanuit Delpharm zijn gewaarborgd. Streven is om dit overleg nog voor de zomervakantie te laten plaats vinden. Zodra daarover meer bekend is laat ik dit aan jullie weten. Mocht je vragen of zorgen hebben die je met me wilt delen rondom de overname hoor ik dat graag. Stuur me dan een mail via onderstaand mailadres. 

De afronding van de cao-teksten heeft vorig jaar best veel tijd gekost, we hebben tijdens het periodiek overleg afspraken gemaakt met de directie om dit proces strakker te plannen, zodra de teksten definitief zijn en de cao is aangemeld bij het ministerie laat horen jullie dat en ontvangen jullie een kopie van de cao-teksten.  

Vriendelijke groet, 
namens de onderhandelingsdelegatie

Gerald Klement
Hank Oomkes

t: 06-5160 2057
m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
i: www.cnv-ledenwerven.nl 


 

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error