Apollo Tyres – cao ronde 3

Vrijdag 15 maart hebben we voor de 3de keer met de directie onderhandeld over de nieuwe cao. Hieronder een korte update van de stand van zaken na deze ronde.

Loon

Wij hebben onze looneis verlaagd naar 7%. Het bod van de directie is helaas niet verbeterd. Als reactie hierop hebben we aangegeven dat we er op deze manier niet kunnen uitkomen.
Het overleg is om die reden opgeschort tot 2 april 2024. Wij hopen dat de directie dan met een beter voorstel zal komen.

RVU

Verbetering van de RVU-regeling is voor de directie helaas niet mogelijk. Wij hebben als alternatief aangeboden om het aantal seniorendagen in de laatste 3 jaar voor de AOW-leeftijd te verhogen van 9 naar 11 per jaar.

Collectief verlof

Zoals eerder gezegd, heeft de directie voorgesteld om jaarlijks in totaal 6 collectieve vrije dagen te mogen vaststellen, waarvan 3 bovenwettelijke vakantiedagen en/of 3 ADV-dagen. Wij hebben aangegeven dat dit voorstel bij onze achterban gevoelig ligt en hebben een tegenvoorstel gedaan. Jaarlijks maximaal 5 collectieve dagen vaststellen waarvan 3 dagen op 50-50 basis. Werkgever neemt dan 1,5 dag voor zijn rekening.

Toeslag bezwaarlijk werk (TBW)

Op dit punt verwachten we uit te zullen komen voor wat betreft de procesafspraken over inschakeling van een extern bureau, de tijdlijn, verder onderzoek naar de werkplekken waar de toeslag zou moeten gelden en het uitgangspunt (geen voorwaarde) dat het totale bedrag eerlijker wordt verdeeld.

Volgende cao-overleg

Op 2 april a.s. staat het volgende cao-overleg gepland.

De cao online

Je kan het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Mede namens de cao-delegatieleden CNV Vakmensen 

Chris Westland en Johnny Walkot 

Nicole Engmann-van Eijbergen 
bestuurder CNV Vakmensen
M: + 31 6 5160 1989
n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl