A. Vogel - cao-onderhandelingen van start

Op 8 maart zijn de onderhandelingen van start gegaan. De vakbonden kregen een update over de stand van zaken bij A. Vogel, waarbij zorgen zijn over omzetverlies van de eigen producten (Echinaforce).

Het afgelopen jaar 2022 geeft een vertekenend beeld qua omzet, maar er is inderdaad wel een positief resultaat behaald. Komende weken vinden er gesprekken plaats met de Zwitserse eigenaren. Daarbij komt uiteraard het budget ter sprake.

Vakbonden hebben aangegeven dat de prijzen overal enorm gestegen zijn en dat de inflatie structureel hoog is en dat de werknemers verwachten daar adequaat voor gecompenseerd te worden.

Functiewaardering

De functies zijn inmiddels opnieuw gewaardeerd, de volgende stap is een nieuw loongebouw. Vakbonden worden daarover geïnformeerd zodra deze klaar is. Wij hebben nog een keer benadrukt dat als gevolg van deze wijziging niemand in inkomen er op achteruit mag gaan. Dit onderwerp zal in ieder geval niet in deze cao afgerond worden. Dit moet zorgvuldig en kost tijd.

Leden en niet-leden

Zonder leden, geen cao, dus vraag je collega’s die nog geen lid zijn ook lid te worden, samen zijn we sterk. De cao geldt straks ook voor de niet-leden, jullie betalen daarvoor. Wellicht toch nog eens goed om dit bij iedereen onder de aandacht te brengen. Zie voor meer informatie de bijgaande flyer en/of neem een kijkje op de website van CNV Vakmensen www.cnvvakmensen.nl en ga naar de knop "sluit je aan".

Cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina A. Vogel te gaan.

19 april tweede onderhandelingsronde

Na de tweede onderhandelingsronde op 19 april zullen wij jullie weer verder informeren.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 1998
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl 

Mede namens Marijn Schuld en
Monique Daamen, FNV Procesindustrie en Monic Wattel

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error