CAO Leisure verlengd...dierenparken gaan 2 weken dicht in verband met corona maatregelen

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met de verlenging van de cao. Veel leden maken zich zorgen om de werkgelegenheid en de toekomst van dierenparken. Gisteren maakte het kabinet bekend dat de dierenparken voor 2 weken hun deuren sluiten. Bij een aantal parken zijn er al medewerkers ontslagen of zijn er gesprekken over reorganisatie's.
Leden hebben ingestemd met verlenging van de cao
Onze leden hebben hun wensen en vooral hun zorgen voor de toekomst met ons gedeeld. Ze hebben vanwege de corona situatie begrip voor het voorstel van werkgevers om de cao ongewijzigd te verlengen. Ze maken zich zorgen over het behoud van de werkgelegenheid. Ze gaan er van uit, dat bij een voorgenomen reorganisatie tijdig overleg met hun vakbond zal plaatsvinden om de personele gevolgen daarvan te kunnen minimaliseren. Alle reacties van onze leden overziend en vanwege de uitzonderlijke situatie, gaan wij akkoord met het ongewijzigd verlengen van de cao met een looptijd van 1 november 2020 tot 1 augustus 2021.

Rol van de vakbond
De rol van vakbonden mag in de loop der jaren veranderd zijn, maar de waarde van het vakbondslidmaatschap is niet verminderd. Financiële regelingen zijn ingewikkelder geworden, grootschalige reorganisaties zijn niet ongewoon en als werknemer wil je werk en privé flexibeler kunnen combineren. Bovendien heb je niet langer een baan voor het leven, maar wil je je blijven ontwikkelen. Een vakbond die je deskundig adviseert en opkomt voor jouw rechten is dan een goed idee.

CNV Vakmensen komt op voor jouw belangen als het gaat om werk en inkomen. We doen dit in elke fase van je leven: of je nu een opleiding volgt, werkt, werk zoekt of van je pensioen geniet. Daarnaast profiteren onze leden van de voordeligste rechtsbijstand van Nederland, waarbij het hele gezin is meeverzekerd voor privékwesties.

Een lidmaatschap bij CNV Vakmensen heeft veel voordelen. Zo zijn er professionele onderhandelaars, die zo'n 600 cao’s afsluiten. Als lid heb jij invloed op de afspraken die in deze cao’s worden vastgelegd en die betrekking hebben op jouw werk. Daarnaast profiteer je van nog meer ledenvoordeel:
  • Persoonlijk en betrouwbaar advies bij alle vragen over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp bij privékwesties voor het hele gezin
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Kortingen op verzekeringen
Juist in deze onzekere tijden is het vakbondslidmaatschap van belang. Vakbonden hebben leden nodig, ook in dierenparken. Dus praat eens met je collega over het lid worden van een vakbond, juist nu!

Parken sluiten hun deuren voor 2 weken
Het kabinet heeft besloten dat dierenparken en pretparken hun deuren moeten sluiten. Ondanks de maatregelen (COVID protocollen) en er geen uitbraken zijn in dierenparken, is dit besluit toch genomen. Dit betekent voorlopig dat er geen bezoekers zijn in parken. De dieren moeten natuurlijk wel verzorgd worden en parken moeten wel onderhouden worden. Dit heeft dus grote impact op de sector en ook de zorgen over de werkgelegenheid zullen toenemen.

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.
Hier vind je informatie over het corona virus en de meest gestelde vragen: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus.

Willem Kruithof,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 19 98
E w.kruithof@cnvvakmensen.nl