Kaderacademie

Als geen ander beseft CNV Vakmensen hoe belangrijk kaderleden zijn voor het vakbondswerk. Op dit moment zijn maar liefst 2.500 vrijwilligers in allerlei kaderfuncties actief. CNV Vakmensen wil hen zo goed mogelijk voorzien van kennis en vaardigheden voor hun belangrijke taak. Dat doen we via onze Kaderacademie, die gratis trainingen en vaardigheidsworkshops verzorgt.

De Kaderacademie biedt 14 verschillende trainingen (gratis) aan:

1. Mastertraject

Het Mastertraject bestaat op zijn beurt uit een vijftal losse trainingen:

Je volgt deze trainingen samen met kaderleden uit andere bedrijven en sectoren. Zo hoor je meteen hoe het eraan toegaat in andere branches en bouw je bovendien aan je vrijwilligersnetwerk. Heb je alle 5 de trainingen gevolgd, dan ontvang je tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat Masterkaderlid.

Mastertraject

Wil je meer weten over het mastertraject om het certificaat Masterkaderlid te kunnen halen? Neem dan contact op met de Kaderacademie per mail: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

2. Speciaal voor OR-leden: OR Netwerkcafé

Jij zit namens CNV Vakmensen in de ondernemingsraad. Dat doe je vanuit een bepaalde overtuiging. Hoe leuk en leerzaam is het dan leden te ontmoeten die bij andere bedrijven ook namens het CNV in de OR zitten. Daarom organiseert CNV Vakmensen OR netwerkcafés. Bijeenkomsten voor ontmoeting, het delen van kennis én netwerken. Uiteraard kun je met vragen altijd een beroep doen op jouw vakbondsbestuurder (in MijnCNV of op de cao-pagina van jouw cao kun je zien wie je vakbondsbestuurder is).

3. Trainingen open inschrijvingen

CNV Vakmensen biedt ook inhoudelijke en vaardigheidstrainingen. De trainingen zijn gericht op jouw kaderwerk en je volgt ze samen met kaderleden uit andere sectoren.

Inschrijven

Alle kaderleden staan geregistreerd. Zij krijgen via e-mail bericht van ons wanneer ze zich kunnen inschrijven voor de trainingen. Geef dus je actuele e-mailadres aan ons door. Via de website kun je je vervolgens inschrijven. De trainingen in het Mastertraject worden 2x per jaar gegeven, in het voor- en in het najaar.

Gratis

Het volgen van de trainingen van de kaderacademie is voor jou als kaderlid gratis.

Bij de trainingen in voorjaar 2022 hebben helaas erg veel kaderleden zich op het laatste moment afgemeld of zijn zelfs zonder bericht niet op de kadertraining verschenen. Dit najaar monitoren we of dit weer zo gebeurt. Na afloop van het programma nemen we contact op met de kaderleden die zich last minute hebben afgemeld of zonder bericht niet zijn gekomen.

Bij te weinig deelnemers wordt de training afgezegd. Hiervan krijg je tijdig bericht.

Neem een collega mee

Voor de trainingen in het najaar van 2022 kun jij een collega meenemen naar een kadertraining. Deze collega hoeft niet persé lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Contact

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.