Wel of geen sluiting Kappers

De verscherpte maatregelen vanuit de overheid volgen elkaar in rap tempo op. Op 15 maart kondigt de overheid aan dat verschillende instellingen dicht moeten, onder andere horecagelegenheden en scholen. De juiste uitwerking van deze lijst moet nog gemaakt worden.

Tot nu toe staan de branches uit de uiterlijke verzorging -zoals de kappers- niet op deze lijst.

Advies ANKO, mededeling overheid 
Gisteren, 16 maart, gaf de ANKO (werkgevers) haar leden het advies om de kapsalon te sluiten. Daarna kwam de overheid met de mededeling dat kappers open konden blijven omdat klanten (mits klachtenvrij) geen gevaar lopen. Het is nu aan de ondernemer/ je werkgever te beslissen of hij wel of niet open blijft. Het is dus een zaak tussen werknemer en werkgever. Heb je vragen hierover, ga dan naar jeachterban: www.jeachterban.nl/kappers

CNV Vakmensen volgt advies RIVM
Bij CNV Vakmensen is de gezondheid en veiligheid van leden, kaderleden en collega’s onze hoogste prioriteit. Wij sluiten ons aan bij het advies van de overheid en het RIVM. Mocht je werkgever besluiten de salon open te houden dan gelden de regels van het RIVM.

Pas op jezelf
De overheid vraagt ons afstand van elkaar te houden, waar mogelijk 1,5 meter. Dit wordt natuurlijk moeilijk in een beroep waar je zo dicht bij je klant werkt. Zonder lijfelijk contact kun jij je werk niet doen. Pas daarom op jezelf en jouw klant, houd zo veel als mogelijk afstand en praat in ieder geval niet in de richting van een gezicht. Volg tenslotte de instructies met betrekking tot de hygiënemaatregelen van RIVM goed op.

Voor vragen kun je terecht op jeachterban.nl/kappers
Op onze website kun je ook terecht met jouw vragen over het Corona-virus op www.cnvvakmensen.nl

Willem Kruithof,
bestuurder CNV Vakmensen
E w.kruithof@cnvvakmensen.nl