Reminder:Ledenvergadering Sodexo KLM-account

---Disclaimer: Dit bericht is bedoeld voor Sodexo-medewerkers werkzaam op het KLM-account--- Zoals al aangekondigd vindt aanstaande dinsdag 14-1 er een bijeenkomst plaats van OR en vakbonden voor Sodexo medewerkers werkzaam op het KLM-account van Sodexo: Locatie gebouw 133, tijdstip: 10 uur.

Zorg dat je erbij bent
Het is belangrijk dat je erbij bent, want in deze vergadering gaan we bespreken met welke acties we, indien nodig, de voorwaarde kracht kunnen bijzetten die bonden al drie keer gesteld hebben aan KLM. Namelijk om bij de overgang van het KLM-account naar een nieuwe opdrachtnemer al het personeel over te laten gaan. Vooralsnog heeft KLM daar geen enkele garantie over willen afgeven, terwijl volgens bonden het niet zo kan zijn dat je tussen de wal en het schip belandt doordat na 1 april, als het contract tussen Sodexo en KLM over de "hard services" afloopt, zowel de nieuwe partij(en) als Sodexo ontkennen nog verantwoordelijk voor je te zijn als werkgever, omdat de een vindt dat automatische Overgang van Onderneming wel van toepassing is en de ander niet.

Oplossing
De oplossing in deze discussie is volgens vakbonden uiterst helder. Hanteer net als voor medewerkers in de contractcatering, de beveiliging en de schoonmaak de stelregel dat als een object een nieuwe opdrachtgever krijgt, die nieuwe opdrachtgever al het personeel automatisch overneemt en blijf niet hangen in juridische discussies. Het is bedroevend dat KLM haar verantwoordelijkheid als opdrachtgever niet neemt door dit gewoon als stelregel te hanteren als zij (en niemand anders) besluit dat de opdracht naar een andere partij gaat. Dat je van opdrachtnemer wisselt, dat mag nu eenmaal in Nederland. Dat medewerkers daardoor in onzekerheid verkeren of ze over 3,5 maand nog een baan hebben, dat is niet acceptabel.

Wees erbij!
Wij hopen zo veel mogelijk medewerkers te zien in deze uiterst belangrijke fase. Ook als je niet direct onder de "scope" valt omdat je werkt bij de zogeheten "soft services" (met uitzondering van de catering, daar is het al goed geregeld per cao) is je aanwezigheid belangijk. Want wat er aan de hand is moet geen blauwdruk worden voor wat er gebeurt als onverhoopt ook daar in de toekomst van opdrachtnemer gewisseld wordt en KLM haar rol als verantwoordelijke opdrachtgever niet wil pakken.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met je bestuurder Michiel Wallaard via m.wallaard@cnvvakmensen.nl of 06-20471892.