Overleg bij Hutten Catering

Op uitnodiging van Hutten Catering is CNV Vakmensen in overleg over hoe de gevolgen van de corona-crisis voor het personeel werkzaam in de contractcatering opgevangen kunnen worden.
Omdat er de afgelopen maanden veel is thuisgewerkt worden bedrijfsrestaurants nauwelijks tot niet bezocht. De verwachting is dat thuiswerken nog lange tijd de richtlijn vanuit RIVM blijft en dat bedrijfsrestaurants daar de gevolgen van ondervinden. Er moet op een andere manier gewerkt worden en voor minder bezoekers. Ook bij Hutten zijn de gevolgen van het teruglopende bezoek merkbaar.

De directie heeft dan ook besloten een aantal stappen te nemen die gevolgen hebben voor de medewerkers werkzaam bij Hutten Catering. Men heeft ervoor gekozen dit via drie stappen te laten lopen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd, er wordt een groep medewerkers een VVR (vroeg vertrek regeling) aangeboden, die echter niet op iedereen van toepassing is. En de laatste stap is de beeindiging van het dienstverband met een beeindigingsvergoeding. 
Over deze laatste stap is Hutten met CNV Vakmensen en andere bonden dan ook in gesprek over hoe deze gevolgen voor medewerkers met inzet van een sociaal plan op te vangen. 

De contouren van het sociaal plan zijn bekend, en vanuit CNV Vakmensen is een eerste reactie gegeven en binnenkort zitten we weer bij elkaar om het sociaal plan verder te bespreken. 

Op het moment dat er een sociaal plan ligt waarmee CNV Vakmensen en de beide andere bonden akkoord kunnen gaan, wordt dit voorgelegd aan de leden van de verschillende vakbonden. Het zijn immers de leden die hun mening hierover moeten geven.
Normaal gesproken wordt een sociaal plan toegelicht tijdens een bijeenkomst waarbij de gelegenheid is om vragen te stellen. Het organiseren van fysieke bijeenkomsten is nu nog lastig, dus zal naar een alternatief gezocht moeten worden, waarbij toch iedereen die wil, de kans krijgt om vragen te stellen. Vanzelfsprekend word je ook hierover geinformeerd.

Mocht je nu al vragen hebben, dan kun je die stellen aan Kitty Huntjens, liefst per mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Kitty Huntjens
CNV Vakmensen
06-47826877