Eerder stoppen met werken in de Contractcatering

Vakbonden en werkgevers hebben afspraken gemaakt zodat het mogelijk wordt om in de sector eerder te kunnen stoppen met werken.

Vakbonden en werkgevers hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met betrekking tot een RVU-regeling in de contractcateringbranche. De regeling is vrijwillig. Je bepaalt zelf of je er gebruik van wilt maken. In de bijlage vind je het onderhandelingsresultaat met daarin de volledige regeling.

RVU regeling
De RVU regeling staat voor Regeling Vervroegd uittreden en is in de kern een VUT-regeling ter hoogte van de netto AOW voor alleenstaanden. De regeling maakt het voor medewerkers die 15 jaar werkzaam zijn in de sector en een functie uitoefenen welke is ingedeeld in schaal I t/m IV (het betreft een functie waarbij in overwegende mate uitvoerend werk word verricht) mogelijk om drie jaar eerder te stoppen met werken. Het van RVU vrijgestelde bedrag is voor 2021 € 22.164, -  bruto per jaar en € 1.847, -  bruto per maand en geldt voor een parttimer naar rato.

Duur van de regeling
De regeling loopt van 1 april 2021 tot 1 april 2023 en is toegankelijk voor medewerkers die geboren zijn in de jaren 1954, 1955, 1956 en 1957.

Goed dat de regeling er is!
CNV vakmensen is positief over het feit dat partijen een regeling zijn overeengekomen waarbij werknemers, bij wie hun AOW- leeftijd in zicht komt, kunnen overwegen om eerder te stoppen met werken en daarbij financieel gecompenseerd worden. Uiteraard is het aan werknemers zelf om die afweging te maken.

Breng je stem uit!
Vind je het goed dat de regeling er komt? Breng dan hier je stem uit! Of breng je stem met dit webadres op internet uit: http://bit.ly/3tq1DK6 Stemmen kan tot 12 februari 2021, 16.00 uur.

Vragen of onduidelijkheden?
Heb je vragen of zijn er zaken onduidelijk, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Of meld je via een mail aan voor een digitaal spreekuur.

Job Marskamp,
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2390 9865
E. j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads