Ledenraadpleging Sociaal plan Abbott

De onderhandeling over de verlening van het sociaal plan Abbott hebben woensdag 22 november tot een onderhandelingsresultaat geleid dat we graag positief aan je willen voorleggen.

Resultaat

Uitgangspunt bij de onderhandelingen was het lopende sociaal plan zoals Abbott dat eerder afsloot met CNV Vakmensen en de COR. Wijzigingen zijn onder meer dat: 
  • Bij het vaststellen van het salaris -indien van toepassing- ook de gemiddelde overwerkvergoeding van de afgelopen 12 maanden wordt meegeteld en de gemiddelde bonus over 36 maanden (gemaximeerd op 15%). 
  • Alle nominale bedragen in het sociaal plan (dus de euro bedragen) worden geïndexeerd met 15% - uitgezonderd de verhuisvergoeding (want dat is het fiscaal maximaal toegestane bedrag). 
  • Bij overplaatsing de extra gereden kilometers (ook boven de 30 km) vergoed worden tegen de maximaal fiscaal toegestane kilometervergoeding.
  • De terugkeergarantie 6 maanden wordt in plaats van 12 maanden.
  • De dienstjarenfactor voor werknemers ouder dan 60 jaar 1,8 blijft.
In de bijlage tref je het volledige sociaal plan aan, lees het vooral even door voordat je stemt. 

Meld gebruik Sociaal plan

We hebben Abbott verzocht om aan alle contractspartijen, dus ook aan vakbonden, te melden wanneer het bedrijf in de komende jaren gebruik maakt van het sociaal plan. Dit heeft Abbott geweigerd. 

Daarom is deze nieuwsbrief naast een stemoproep, ook een oproep om gebruik van het sociaal plan tussen 2024 en 2027 aan ons te melden. Alleen als jij melding maakt van kleinere reorganisaties, kunnen wij jou als vakbondslid helpen en zorgen voor controle op een goede uitvoering van het Sociaal plan. 

Stemmen

Leden van CNV Vakmensen ontvangen na deze nieuwsbrief een aparte nieuwsbrief om hun stem uit te brengen. Stemmen kan tot en met vrijdag 8 december 13.00 uur. Hou je mailbox goed in de gaten. 

Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5160 2145
E e.maas@cnvvakmensen.nl



Downloads