Cao-onderhandelingen Welkoop

Op maandag 11 februari hebben we weer onderhandeld in het kader van een nieuwe cao bij de Welkoop. Zoals jullie in de vorige nieuwsbrieven hebben kunnen lezen liggen de werkgever en de vakbonden ver uit elkaar met betrekking tot de voorstellen voor de nieuwe cao.

Het onderhandelen gaat met kleine stapjes en kost veel bedenktijd van beide partijen. Jullie werkgever lijkt inmiddels wel te beseffen dat het werken op zondag alleen op vrijwillige basis kan.

Aan de versobering van de zondag toeslag blijft jullie werkgever nog wel vasthouden. De vakbonden hebben aangeven dat er alleen over versobering van de zondag toeslag kan worden gesproken als hier een structurele compensatie tegenover staat.

Verder wil Welkoop eenmalig, bij onvoldoende functioneren, een periodiek kunnen inhouden. Het standpunt van de vakbonden is dat er eerst een gesprekcyclus moet worden ingevoerd met de bijbehorende spelregels en vervolgens ga je kijken of dat werkt. In onze ogen helpt een financiële prikkel niet als iemand onvoldoende functioneert. Als iemand onvoldoende functioneert, ga je met hem of haar in gesprek en maak je samen een verbeterplan. Kortom: blijf met elkaar in gesprek en kom er samen uit. Daarbij komt dat een en ander eerst langs de ondernemingsraad moet.

Graag hoor ik hoe jullie tegen bovenstaande punten aankijken en of jullie suggesties hebben op welke wijze de zondag toeslag gecompenseerd zou kunnen worden. Mocht je vragen of suggesties hebben voor de cao-onderhandelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen (van 4 maart tot 20 maart ben ik wegens vakantie afwezig).

Meedenken?
Voor ons is het fijn om tijdens de onderhandelingen de verschillende voorstellen en scenario’s met je te bespreken. Zo kunnen we samen de juiste keuzes maken in het onderhandelingsproces. Wil je meedenken en meedoen? Dan horen we dat graag.

Mede namens Rex van Eijk, Welkoop Someren (kaderlid CNV vakmensen).

Job Marskamp
Bestuurder
M: 06-23909865
E : j.marskamp@cnvvakmensen.nl