Resultaat voor cao KNDB

Ook voor de medewerkers werkzaam bij zelfstandige ondernemers in de Drogisterijbranche, is een onderhandelingsresultaat bereikt. Het is nu aan de leden om hun mening te geven over het bereikte resultaat.

Afgelopen periode hebben de onderhandelingen plaatsgevonden over de cao KNDB voor zelfstandige drogisterijen. Vandaag zijn de gesprekken afgerond met een onderhandelingsresultaat dat CNV Vakmensen positief voorlegt aan haar leden.

Loon

In tegenstelling tot andere jaren is er nu gekozen om eerst het loongebouw aan te passen, zodat er weer verschillen ontstaan tussen de verschillende functiegroepen en de ervaring die men heeft. De verhoging van het minimumloon in januari 2023 maakte dit noodzakelijk. Daarna is ervoor gekozen om de uurlonen tweemaal met een vast bedrag te verhogen. Hierdoor is het percentage van de verhoging niet voor iedereen gelijk, maar er is wel sprake van een verhoging voor iedereen. Daarnaast wordt de maaltijdvergoeding verhoogd naar 6 euro.

Protocolafspraken

Werkgevers wilden afspraken maken over het invoeren van een jaarurenmodel. Omdat we de consequenties en de mening van medewerkers hier graag over horen hebben we deze afspraak als protocolafspraak opgenomen. Een protocolafspraak is de afspraak dat je gedurende de looptijd van de cao met elkaar in gesprek gaat en ook de inbreng van medewerkers hierbij kunnen gebruiken. Een tweede protocolafspraak is gemaakt ten aanzien van de korter werken regeling (cao art. 9.2). Zowel werkgevers als vakbonden wilden hier een verandering in. Ook dit moet  zorgvuldig gebeuren, daarom wordt ook hier met inbreng van leden/medewerkers verder over door gepraat. In de bijlage vind je het complete resultaat en de salaristabellen zoals die zijn afgesproken.  

Stemming

Nu is het aan de leden. Uiteindelijk gaan zij immers over het resultaat. De stemming loopt tot dinsdag 18 juli, 12:00 uur. Je ontvangt een aparte mail waarin je gevraagd wordt je stem uit te brengen.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, mail k.huntjens@cnvvakmensen of bel.

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6877
E  k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Downloads