Instemming van leden voor de cao's binnen Drogisterijbranche

Zoals al eerder opgemerkt hebben we op dit moment te maken met een vrij unieke situatie. Jarenlang konden we niet tot een nieuwe cao voor de branche komen en uiteindelijk zijn er op dit moment, tot 1 juli 2024, in totaal drie cao's. Alledrie met instemming, in overgrote meerderheid, van de leden.

Drie cao's!

Nadat we een lange periode niet tot overeenstemming konden komen over een nieuwe cao, is er in de maanden juni en juli volop overleg geweest om toch tot overeenstemming te komen. Dit heeft geresulteerd in drie cao's, die voor een groot deel overeenkomen, maar op een aantal zaken verschillen. Het gaat dan om cao Etos, cao VDF en cao KNDB. De cao's zijn voorgelegd aan de verschillende ledengroepen, passend bij de cao en één ding is duidelijk. Leden zijn blij met het feit dat er weer een cao is en hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de verschillende resultaten.

Er is nu in alle cao's sprake van een gedifferentieerd loongebouw en zijn loonsverhogingen doorgevoerd. De looptijd van de verschillende cao's is gelijk, van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Er zijn afspraken gemaakt waarbij de inzet, inbreng en ondersteuning vanuit medewerkers dringend gewenst is. We gaan nu de vakantieperiode in en CNV Vakmensen zal op een later tijdstip haar leden benaderen met het verzoek om mee te denken. Het gaat immers om jouw eigen cao en jij weet het beste wat nodig/wenselijk is. 

Vragen of opmerkingen?

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust.

Kitty Huntjens
CNV Vakmensen onderhandelaar
M 06 4782 6877
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl