Cao-overleg en verwachting uitkomsten pensioenafspraken voor de Cao voor het Verzekeringsbedrijf

Op 15 september hebben cao-partijen van de Cao voor het Verzekeringsbedrijf een eerste overleg gehad. Zij hebben met elkaar informatie uitgewisseld over pensioen. Cao-partijen zullen door de komst van de Wet toekomst pensioenen nadere afspraken moeten maken voor de cao. In opdracht van cao-partijen heeft de Werkgroep Pensioen hiervoor een advies uitgebracht aan cao-partijen.

Context

Op 11 oktober a.s. zetten cao-partijen het gesprek over pensioen voort en bespreken zij ook de voorstellenbrieven. In deze brieven nemen cao-partijen ieder hun voorstellen op voor de nieuwe cao. Er komen dan dus ook andere arbeidsvoorwaarden aan bod, waaronder loon. Daarover is op 15 september dus nog niet met elkaar gesproken.

Pensioenafspraken

Gezien de complexiteit van (onder meer) het pensioendossier verwachten cao-partijen in ieder geval niet eerder dan 19 december a.s. de uitkomsten van de pensioenafspraken te kunnen delen. Dat zal dan naar verwachting samen met de andere arbeidsvoorwaardelijke afspraken naar buiten worden gebracht. 19 december is op dit moment het laatst geplande cao-overleg. Cao-partijen houden de verzekeringsbranche zoveel mogelijk op de hoogte van de voortgang, zeker als de verwachte datum verschuift. Cao-partijen realiseren zich dat dit van belang is voor de transitietrajecten die werkgevers en pensioenfondsen (zullen gaan) inzetten. 

Kaderlid gezocht

Voor de cao onderhandelingen is het CNV op zoek naar een lid, die zich beschikbaar wil stellen als delegatielid. Je taak is de CNV onderhandelaar te ondersteunen met kennis uit de branche. Er zijn nu 4 dagen ingepland om de cao te onderhandelen. Mocht je interesse hebben horen wij het graag. Je kunt mailen ook voor aanvullende informatie naar a.mulder@cnvvakmensen.nl.

Met vriendelijke groet,

Andre Mulder
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

a.mulder@cnvvakmensen.nl




Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error