Jij bent aan zet over de nieuwe Achmea-cao

Na de zomer starten de gesprekken over de nieuwe Achmea-cao weer. Via een enquête kan jij input geven voor de CNV-voorstellen voor een cao. Je hebt tot en met 29 juli de tijd om deze enquête in te vullen.

Cao-proces: gezamenlijke vragen, CNV-beleid, CNV-enquête, voorstellenbrief, onderhandelingen
De cao-onderhandelingen beginnen weer. De afgelopen weken heb je een vragenlijst kunnen invullen over de cao Achmea. Die vragenlijst is in opdracht van zowel Achmea als CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties door een extern bureau gedaan. Op basis van de eerste bevindingen uit die vragenlijst en het CNV-beleid over arbeidsvoorwaarden ligt er nu een CNV-enquête.
Klik hier om meteen naar de enquête te gaan. Uiterlijk 29 juli kun je deze invullen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op www.jeachterban.nl/Achmea  de enquête invullen. De uitslagen van die enquête bepalen wat er in de CNV-voorstellenbrief komt, dus wat CNV Vakmensen wil in de Achmea-cao. Achmea en de andere vakorganisaties komen ook met brieven. Op basis van die brieven starten in september de onderhandelingen over de cao. Door het invullen van de enquête heb jij dus direct invloed op jouw cao.

CNV-cao-thema’s
De volgende thema’s staan in de enquête.

Duurzame inzetbaarheid
In deze snel veranderende tijd wordt er van jou verwacht dat jij je ontwikkelt voor een functie binnen of buiten Achmea. Dan ben je duurzaam inzetbaar en kan je aan het werk blijven. Wij zijn nieuwsgierig hoe jij daarover denkt en wat ontwikkelen dan voor jou betekent.
Zinvol werk
Voor CNV Vakmensen is het van belang dat jouw werk zinvol is. Dat wil zeggen je moet ervan kunnen leven, hebt er plezier in, maar ook doet het ertoe wat je doet. Daarom stellen wij daar ook een paar vragen over. Het is niet alleen belangrijk dat je zinvol werk doet, maar dat je ook in de gelegenheid wordt gesteld dat werk te doen.
Klimaatafspraken
We zijn benieuwd of jij vindt dat er afspraken over klimaat en hoe daarmee om te gaan in de cao komen.
Waarderen
Je gewaardeerd voelen is voor ieder mens belangrijk. En juist bij Achmea, die uitstraalt waardebepaler te zijn, is dat essentieel. Daarom vragen wij je waardoor jij je gewaardeerd kan voelen (naast de beloning)
Eerlijk delen
CNV heeft als motto er voor iedereen te zijn. Hoe is dat eigenlijk bij Achmea? Krijgt iedereen bij Achmea gelijke kansen?
Belonen
En natuurlijk willen wij weten welke loonsverhoging er bij een werkgever als Achmea hoort. Ook kun je zelf nog een thema aandragen.

Invullen tot en met 29 juli 2021
Je hebt de gelegenheid om de enquête in te vullen tot en met 29 juli 2021. Doe dat vooral. Op die manier heb je invloed op jouw arbeidsvoorwaarden.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je bij mij terecht en mij mailen via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl of via www.jeachterban.nl/achmea.

Ike Wiersinga, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 50 09 86 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl