Uitslag vakbondsenquête cao Stater

351 medewerkers van Stater hebben de cao-enquête ingevuld. Dat is iets minder dan vorig jaar (506), maar nog steeds een mooi aantal. Dit betekent dat CNV Vakmensen en FNV Finance nu heel goed weten wat een brede en representatieve groep aan wensen heeft.

In bijlage 1 kun je in de uitslag de antwoorden op alle vragen lezen. Deze uitslag is niet heel anders dan vorig jaar. Jullie zijn nog steeds tevreden en ontevreden over ongeveer dezelfde punten, alleen zijn jullie antwoorden net wat positiever. Dat komt waarschijnlijk, doordat we in de cao van 2023 al enkele verbeteringen hebben afgesproken.

  • Vanwege de hoge inflatie vinden jullie een goede loonsverhoging belangrijk;
  • Vanwege de hoge kosten voor reizen en van thuiswerken willen jullie nog een stap in hogere kostenvergoedingen;
  • Werkdruk is een punt. Jong en oud wil onder andere in bepaalde periodes rustiger aan kunnen doen;
  • Over het algemeen zijn jullie positief over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en doorstromen in het bedrijf.

Woordenwolk

Van de vraag waar je aan kon geven wat je nog zou willen meegeven over je arbeidsvoorwaarden hebben we een woordenwolk gemaakt, waarin de grootte en dikte van het woord aangeeft dat het vaker gebruikt is dan kleinere, dunnere woorden. Dat geeft in één oogopslag een inzicht wat je belangrijk vond om mee te geven. Een grafische weergave daarvan tref je in bijlage 2 aan, de inhoud spreekt voor zich, denken wij. Het salaris springt daaruit.
De voorstellen namens CNV Vakmensen aan Stater tref je in bijlage 3 aan.

Klankbordgroep

We zijn ook erg blij met de grote groep mensen, die hebben aangegeven meer betrokken te willen zijn bij de cao. Vorig jaar heeft al een behoorlijke groep zich opgegeven. Daarnaast doen ook een aantal OR-leden mee. Zij doen dat niet als OR-lid, maar net als de anderen als belangstellende. De enquête is bijvoorbeeld samen met de klankbordgroep opgesteld. Dit jaar hebben ook enkele nieuwe mensen zich opgegeven. Zij krijgen tegelijk met de bestaande groep een email van ons met een uitnodiging voor een digitale bijeenkomst voor de gezamenlijke klankbordgroep van CNV Vakmensen en FNV Finance. Die bijeenkomst vindt plaats direct na de eerste onderhandelingen.

De planning cao-overleggen ziet er als volgt uit

  • 20 november 2023, cao-overleg;
  • 21 november 2023, klankbordgroep;
  • 27 november 2023, cao-overleg;
  • Nog in te plannen, klankbordgroep;
  • 14 december 2023, cao-overleg;
  • Nog in te plannen, klankbordgroep;
  • Daarna ledenraadpleging over uitkomst cao-overleg.

    Na elk overleg sturen we een nieuwsbrief.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina: Cao Stater | CNV Vakmensen Krijg je de nieuwsbrief per post? Dan kun je alle nieuwsbrieven vinden op de cao-pagina: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/ict/cao-stater/

Word gratis lid

Je kunt trouwens nog steeds gratis lid worden van CNV Vakmensen. Stater betaalt het eerste jaar. Wijs je collega hierop of maak deze collega lid. Ga voor meer informatie naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever | CNV Vakmensen - Sluit je aan | CNV Vakmensen

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error