Stem over het eindbod cao Callcenters: de plussen en minnen

We hebben lang met de contactcenter-werkgevers geprobeerd tot een akkoord te komen. De contactcenter-werkgevers hebben nu een eindbod neergelegd bij CNV Vakmensen. Er zijn mooie punten, maar ook minpunten. Daarom leggen we het eindbod aan jou voor. Aan het einde van de nieuwsbrief kun je stemmen.

De loonsverhoging is ten minste 7% en voor de laagstbetaalden kan dat oplopen tot 16%. Ook is er een positief begin gemaakt met jullie pensioen: er komt een pensioenregeling.  De minpunten zijn dat er voor 2022 geen loonsverhoging is en dat de cao niet voor iedereen geldt. Supervisors, coaches, planners en teamleiders vallen niet onder de cao. Echt niet meer van deze tijd vinden wij. Vandaar dit eindbod.

Een terugblik

De weg naar een contactcenter-cao is niet makkelijk. In het voorjaar hebben de leden het eindbod afgewezen en daarna was het lang stil bij werkgevers. Vakbonden hebben in september een ultimatieve brief gestuurd dat we nu echt een loonverhoging wilden. Daarna zijn partijen weer met elkaar om de tafel gaan zitten. Ook hebben vakbondsleden petities gehouden en zijn er binnen bedrijven gesprekken geweest en hebben velen van jullie binnen de bedrijven aangegeven dat het zo niet ging.  De vakbondsleden en werknemers die meegedaan hebben wil ik danken.

Hieronder leg ik de afspraken kort uit. In de bijlage bij deze nieuwsbrief vind je het eindbod waarin je alles uitgebreid kan nalezen. Heb je daarna vragen, neem dan contact met mij op. Je kunt het hele cao-traject bekijken op Cao Callcenters | CNV Vakmensen

Loon

Het minimumloon voor de junior/medior/senior wordt:
  • Junior: € 11,94 bruto
  • Medior: € 12,17 bruto
  • Senior: € 12,41 bruto
Qua loon maken we stappen. Het belangrijkste is dat voor het eerst sinds wij meedoen aan de cao, iedereen die nu onder de cao valt, de agents, een structurele loonsverhoging krijgen van minimaal 7%. De hoogte is niet wat jullie wilden; jullie wilden namelijk compensatie voor de inflatie. Dit wordt deels geboden. 
Pijnpunten zijn dat er geen loonsverhoging in 2022 komt en werkgevers willen 1 januari 2022 als peilmoment voor de loonsverhoging. Dat doen ze omdat verschillende werkgevers in 2022 al wel verhogingen hebben gegeven en die werkgevers willen die gegeven loonsverhogingen niet nogmaals uitbetalen. Lees dus goed de uitleg in de bijlage om jouw loonsverhoging te bekijken en vraag bij jouw werkgever na wat jouw loonsverhoging wordt. (Bij discussie hierover helpen wij je).

Pensioen

Eindelijk is er een pensioenregeling. Het is nog niet wat jullie willen maar er is tenminste een hoopvol begin. Hierop willen we verder bouwen. Zie wederom de bijlage voor uitleg. Uit het eindbod blijkt de intentie van werkgever. Wij wilden dat wat strakker afspreken maar dat lukte niet. Daarom leggen we het als eindbod voor. 

Thuiswerkvergoeding

De thuiswerkvergoeding wordt minimaal €2 netto per dag. Mocht de thuiswerkvergoeding fiscaal verruimd worden dan wordt de regeling aangepast naar de fiscale ruimte.

Niet voor iedereen een loonsverhoging voor 2022

Dat de cao niet voor iedereen gaat gelden, vinden wij echt niet meer kunnen. Teamleiders, supervisors, coaches, roosteraars en traffic zijn ook lid bij de vakbond en ook zij hebben recht op een goede loonsverhoging. Dat wilden werkgevers niet afspreken in deze cao. Ze willen hierover nadenken met ons. In de volgende cao gaan we hier zeker weer voor strijden. Als je lid wordt krijg je de eerste 6 maanden 50% korting op het lidmaatschap.
Zoals aangegeven kun je het hele eindbod met uitleg nalezen in de bijlage. Heb je vragen hierover, dan kun je mij e-mailen: r.mol@cnvvakmensen.nl 

Stem over het eindbod

Dit is het eindbod van werkgevers, het betekent dat ze niet meer bieden. Het is minder dan jullie wilden. Willen jullie meer, dan zullen jij en al je collega’s actie moeten voeren. Realiseer je je dat als je tegenstemt, dit alleen zin heeft als je zeker weet dat jij en je collega's in meerderheid bereid zijn om actie te voeren.  Mijn inschatting is dat we nog te weinig leden hebben in alle bedrijven en dat de actiebereidheid nog niet groot is. Daar wil ik voor een volgende cao aan werken. Als je denkt dat staken niet lukt, kun je vóór stemmen. Je kan uiterlijk 10 november je stem uitbrengen. 

Klik hier om naar de digitale stemming te gaan

Als je geen lid bent dan kun je alleen je mening geven. In de stemming vragen we je ook of je inderdaad bereid bent om actie te voeren.

Nog geen lid?

Om je stem mee te laten wegen, moet je lid zijn van CNV Vakmensen. Laat je stem meewegen en word nu lid. Dat kost nu omgerekend € 5.48 per maand gedurende de eerste 6 maanden. Voor meer informatie over het lidmaatschap, klik hier.

Roderik Mol, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2047 1890 / r.mol@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error