Van Well-being tot collectieve vrije dagen bij ING

Elke maand heeft CNV Vakmensen overleg met ING. Als jij punten hebt, kun je ze ook inbrengen via CNV Vakmensen. Hieronder lees je een impressie van het overleg op 27 januari. Dit was het laatste overleg waar Ike Wiersinga bij aanwezig was namens CNV Vakmensen. Roel van Riezen neemt het stokje van haar over.

Collectieve vrije dagen

De collectieve vrije dagen worden:

  • Dag 1 = 5 mei, tenzij in een lustrumjaar of in het weekeinde, dan 1 mei
  • Dag 2 = 27 december, tenzij in het weekeinde, dan de eerste werkdag na Kerst

Als dit op termijn toch niet bevalt, dan kunnen we altijd weer een nieuw voorstel in de cao inbrengen.

Sourcingsbeleid

CNV Vakmensen krijgt hier veel vragen over. Daarom zal ING in het volgende overleg haar beleid uitleggen. Daarna kunnen we er kritisch over discussieren. Want dit gaat ook over banenbehoud, niveau van de cao en over mogelijkheden om van functie te veranderen.

Communicatie cao-afspraken

We hebben mooie afspraken gemaakt in de cao, bijvoorbeeld over well-being en een leerrekening. ING is daarmee voortvarend aan de gang gegaan. We willen ook graag dat al jouw collega’s van die afspraken afweten. En komend najaar aan ons vertellen wat er nog beter kan in de cao. Hoe komen we in gesprek met jou en jouw collega’s? Vertel het aan CNV Vakmensen.

Cao-tekst

De cao-tekst is bijna rond. Er moest veel veranderd worden, daarom kostte het ook veel tijd. Zodra de cao-tekst klaar is, stuurt CNV Vakmensen jou bericht en plaatsen wij het op onze website.

CNV-delegatie

Na ruim 10 jaar gaat Ike Wiersinga zich binnen CNV Vakmensen bezig houden met andere bedrijven. Dank je wel, Ike, we zijn blij wat je allemaal voor de ING-medewerkers hebt gedaan! Roel van Riezen heeft het van haar overgenomen. Er verandert nog iets: bij alle overleggen neemt Roel van Riezen iemand uit de CNV-meedenkgroep mee. Bij het periodiek overleg is dat André Kramer.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E:  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl