ING beleeft eerste 24-uursstaking ooit

Een unicum in de geschiedenis van ING: in Noordoost-Nederland gingen donderdag 30 maart honderden ING-medewerkers de hele dag in staking.

De onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao is groot onder de ING-medewerkers. Na meer dan een half jaar publieksvriendelijke acties is het geduld met de directie op. ‘We zijn hier om te laten merken dat het ons menens is. En dan bedoel ik niet alleen de gevraagde loonsverhoging, maar het gaat om meer dan dat’, zei CNV-kaderlid Hennie Vrij op de actiebijeenkomst in Leeuwarden.

Gebrek aan waardering

Volgens CNV-onderhandelaar Job Marskamp realiseert de ING-top zich niet wat er momenteel onder de medewerkers leeft. ‘De hoge werkdruk, het gebrek aan waardering voor de werknemers en de onevenredige focus van de ING-top op de aandeelhouders maken dat de arbeidsverhoudingen totaal verstoord zijn geraakt.’

Acties gaan door

CNV-voorzitter Piet Fortuin stak de actievoerders in Leeuwarden een hart onder de riem. ‘Jullie verdienen respect en een goede cao. En jullie maken de eerste beweging.’ De 24-uursstaking voor ING-medewerkers in Noordoost-Nederland krijgt binnenkort een vervolg, met actiejournaals en nieuwe actiedagen, onder meer op 11 april en 24 april (aandeelhoudersvergadering).

Sfeerimpressie