Update Arcadis uitslag stemming

Op 16 april 2024 was de einddatum van de stemming voor het eindbod van jullie werkgever Arcadis. De uitslag is bekend. Vanuit CNV kan ik je melden dat 55% van de stemmen akkoord is gegaan met het eindbod.

De uitslag

De uitslag hebben wij telefonisch als per mail doorgezet naar Arcadis. Uit de stemming blijkt dat er echter veel onvrede tot uiting is gekomen. De achterban (zowel voor- als tegenstemmers) vindt het loonbod onvoldoende. Er leeft veel onbegrip over de rol van Global en het mandaat wat er ligt. De inflatie wordt hiermee niet gerepareerd en het bod is zodoende niet met enthousiasme ontvangen. De aandeelhouders wordt veel beloofd, maar de werknemers moeten hier toch echt voor aan de slag. Daarnaast is er ook onvrede over de wisselende communicatie wat onduidelijkheid teweeg bracht. Inhoudelijk is er ook onvrede over de diversiteitsdag en de manier waarop dit ‘doorgedrukt’ wordt. Gezien de kwalificatie ‘eindbod’ heeft de achterban echter toch in meerderheid ingestemd. De achterban spreekt over een zeer magere voldoende en met tegenzin instemmen met dit eindbod.

Na de deadline van 16 april 2024 bleek dat CNV als enige vakbond nipt akkoord had op het eindbod. Om nu als CNV alleen tot ondertekening over te gaan, heeft absoluut niet onze voorkeur. Wij vinden het belangrijk dat er gesproken wordt met de vertegenwoordigers van FNV en Unie om te komen tot een gedragen resultaat. We zijn het overleg met 3 organisaties begonnen en het heeft de stellige voorkeur om dit proces met 3 partijen te vervolgen. Deze vraag zal tijdens het overleg van 23 april voorliggen. CNV zal hier niet bij aanwezig zijn. Mocht blijken dat er een verbeterd bod/resultaat mogelijk is, zullen wij dat opnieuw bij onze leden in stemming brengen. CNV heeft Arcadis ook opgeroepen om dit serieus op te pakken. Als er meer nieuws hierover is, zal ik je hierover informeren.  

Meepraten op cao-pagina

Op de website van CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject volgen en ook je mening delen, reageren op anderen of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina. 

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.
Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Johann Honders
M: 06 – 30 20 51 36
E: j.honders@cnvvakmensen.nl